Opstina Medijana pomaze penzionerima oko zdravstvenih knjizica

NIŠ

 

Opština Medijana pružiće pomoć penzionerima da lakše i brže dođu do zdravstvenih knjižica, a nastaviće da pruža i drugu vrstu pomoći, rekao je danas na susretu sa udruženjima penzionera predsednik ove gradske opštine, Milan Krstić.  

Razgovaralo se o položaju i potrebama penzionara i njihovih udruženja i to ne samo sa teritorije opštine Medijane, već grada Niša.  Opština Medijana ove jeseni organizovala je i jednodneve izlete za penzionere, do banja po njihovom izboru, kako kažu, u nameri da im penzionerske dane učine zanimljivim.

„Danas imamo sastanak sa pet udruženja, koji se nalaze na teritoriji opštine Medijana. Na naše veliko zadovoljstvo mi smo organizovali već jednu akciju za naše penzionere, izleti na kojima su bili, a čuli smo i njihove impresije, svi su zadovoljni. Nije bilo dovoljno autobusa za sve, ali ćemo gledati da u narednom periodu obezbedimo više sredstava iz budžeta kako bi svi zainteresovani penzioneri mogli da odu o trošku GO Medijana“ – rekao je Milan Krstić, predsednik GO Medijana.

Predstavnici udruženja penzionera razgovarali su sa predsednikom opštine Medijana o nekim novim idejama, njihovim zapažanjima i predlozima, kao i kako bi gradska opština Medijana mogla da pomogne najstarijim sugrađanima. Pokazalo se da je u ovom trenutku najveći problem doći do nove zdravstvene knjižice.

„Činjenica je da je problem sa novim zdravstvenim knjižicama, da je veliki broj penzionera u nemogućnosti da preko interneta ostvari svoje pravo, u narednom periodu ćemo iz opštine poslati ljude, koji će biti u njihovim organizacijama i preko interneta olakšati taj proces dobijanja knjižica. A kada to kažem ne mislim samo na penzionere sa područja GO Medijana, već na teritoriji Grada Niša“ – rekao je Milan Krstić.

Jovica Ralić iz Udruženja penzionera na teritoriji GO Medijana, zadovoljan je i kaže da je saradnja sa rukovodstvom Medijane koreknta i uspešna. Posebno se osvrnuo na turistička putovanja do Soko banje i Lukovske banje. koje im je omogućila ova gradska opština, i izrazio nadu da će  ubuduće biti sličnih akcija.

Ovo udruženje trenutno priprema 900 paketa za socijalno najugroženije građane trećeg doba u Nišu.

U Nišu živi 61000 penzionera, od čega je najveći broj, 25000 u gradskoj opštini Medijana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare