Opozicija tvrdi : JKP „Komunalac“ je gubitaš, gradonačelnik negira

LESKOVAC

(11.9.2017)

Skupština grada Leskovca usvojila je i odluku da se dobit javnog preduzeća „Komunalac“ u iznosu od 410.313 dinara pokloni gradu i uplati na račun budžeta.
Predsednik odborničke grupe SDS, Nebojša Cakić, procenio je da je Komunalac u velikom minusu i da taj gubitak zapravo potiče od grada koji im je po raznim osnovama davao novčana sredstva.
„Siguran sam da gubitaka iz prethodnih perioda ima, iako ih možda nema na papiru. Ovo su nikakve pare i trebalo je da ih iskoristite za isplatu zakasnelih zarada radnicima“, poručio je Cakić direktoru „Komunalca“ Vladimiru Sinadinoviću.
Odbornik Nenad Zdravković upitao je Sinadinovića da li je slučajno dobio dopis iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bobištu o čoporu pasa lutalica koji se nalaze u dvorištu škole.
„Jedna devojčica je izujedana i zbog toga vam je poslat dopis, ali vi niste ništa preduzeli. Ukoliko nešto ne uradite, još neko dete može da bude izujedano. Deca se plaše da izadju tokom odmora, a roditelji su primorani da ih dovoze i odvoze“, ističe Zdravković.
On je naglasio da ukoliko preduzeće „Komunalac“ hitno ne preduzme odgovarajuće mere i ne pošalje uskoro šintersku službu, na svakoj sednici Skupštine će tražiti ostavku direktora Sinadinovića.
Umesto Sinadinovića, odgovor odbornicima dao je gradonačelnik Goran Cvetanović. Cvetanović je rekao da je upoznat sa problemom i da je već poslata šinterska služba. A onda je detaljno nabrojao mašine koje je „Komunalac“, uz pomoć gradskog budžeta, nedavno kupio.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare