Ukidaju Centar za ekonomiku domaćinstva, radnicima obećavaju otpremnine

LESKOVAC

(11.9.2017)

Prvi dan sednice Skupštine grada Leskovca obeležen je i usvajanjem predloga o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u lokalnoj samoupravi. Kako kaže predsednik Radnog tela za pripremu predloga, Oliver Antanasijević, taj broj treba da iznosi 2.189.
On je, odgovarajući na zamerku odbornika Nebojše Cakića zbog čega će se Centar za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ zatvoriti, izjavio da su u obavezi da ugase Centar, jer Državna revizorska institucija nije prepoznala Centar u sadašnjem obliku. Dodao je i da su odredjena radna mesta zamrznuta.
„Pravni status ljudi koji rade u Centru nije definisan i biće odredjen tek kada se Centar ukine. Lokalna samouprava ne zna šta će sa tim ljudima, osim što zna da ih neće biti“, tvrdi predsednik odborničke grupe SDS, Nebojša Cakić.
„Šta se dešava kada direktor Pijace podnese ostavku i vrati se u javne nabavke, na mesto koje je sigurno već popunjeno? Šta se onda dešava?“, upitao je odbornik Nenad Zdravković tokom današnje sednice.
Nadovezujući se na pitanje odbornika Zdravkovića, Nebojša Cakić istakao je da direktori javnih preduzeća nemaju pravo, da se po isteku mandata, vrate u prethodnu državnu firmu. Upozorio je i da će protiv njih podneti krivičnu prijavu.
Povodom gašenja Centra za ekonomiku domaćinstva, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da se svake godine smanjuje odredjeni broj radnika.
„Ove godine imamo 30 radnika koji treba da odu. S obzirom da to nije javno preduzeće, trudićemo se da im damo adekvatne otpremnine. Što se tiče direktora Pijace, sam zna šta je i kako je radio. Ono što posejemo, to i žanjemo“, zaključio je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare