Naknade članovima Komisije za komasaciju zemljišta umanjene za 50 odsto?

LESKOVAC

 

(11.9.2017)

Većinom glasova usvojena je odluka na 13. sednici Skuštine Leskovca o formiranju Komisije za komasaciju zemljišta u katastarskim opštinama Gornje i Donje Stopanje, s jedne strane. S druge strane, predlog o naknadama za članove Komisije, većinom glasova nije usvojen.
Izneta je zamerka, što u Komisiji za komasaciju nema nijednog geodeta i što su za članove predloženi razni „preletačevići“. 
„Za geodetske radove biće dato 5,4 miliona dinara, a u Komisiji nemamo geodetskog inženjera“, konstatovala je odbornica Jelena Spirić.
Ona je ocenila da ništa u vezi Komisije nije uskladjeno sa zakonom i uporedila je Skupštinu grada sa pijacom, gde se zapravo licitira o imenima članova.
Rečeno je da ni Bratislav Pešić koji je bio direktor Poljoprivredne stručne službe, a ni Zoran Pavlović, diplomirani inženjer gradjevine nemaju ništa što bi ih preporučili za rad u Komisiji.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da nije učestvovao u formiranju Komisije i da nije predložio nijedno ime i prezime. Smatra da su odbornici SDS-a u pravu i da naknade treba da se umanje za 50 odsto „ukoliko zaista iznose oko 200.000 dinara“.
Cvetanović je, na predlog odbornika, prihvatio da umesto Zorana Pavlovića, član Komisije bude Dušan Djordjević, diplomirani inženjer poljoprivrede.
Šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, Boban Sokolović, zamoljen je da povuče svoj predlog o Komisiji za komasaciju zemljišta.
Odbornik Nenad Zdravković uputio mu je i zamerku povodom angažovanja geodetske organizacije iz Beograda koja je trebalo da izvrši komasaciju po mnogo većim cenama i pri tom to nisu dobro uradili, jer su ispustili odredjene parcele u katastarskim opštinama. Na zamerku, Sokolović je odgovorio da na teritoriji grada Leskovca ne postoji licencirana geodetska organizacija koja će obaviti potrebne radove vezane za komasaciju zemljišta.
Tokom sednice, odbornik Nebojša Cakić izneo je i pitanje formiranja Komisije za procenu štete od suše. Kako navodi Cakić, šteta od suše iznosi oko 840 miliona dinara i predložio je Sokoloviću da ozbiljno shvati ovaj problem i da preduzme inicijativu kako bi se pomoglo oštećenim poljoprivrednicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare