OMLADINA SPS-A PRAVILA SLAVSKI KOLAČ

LESKOVAC

Omladina Socijalističke partije Srbije uz pomoć Foruma žena i podršku predsednika Gradskog odbora SPS-a Aleksandra Đurovića danas je posetila Osnovnu školu „11. oktobar“ i organizovala radionicu na temu negovanje tradicije.
Predsednik omladine SPS-a Mihajlo Stojanović ističe da je ovih dana vreme slava i stalno nas nas neko zove u goste ili i sami pripremamo krsnu slavu. Zato smo želeli da u druženju sa decom ove škole približimo sam čin sečenja slavskog kolača i značaj koji slava ima u našem narodu.
„Upoznali smo učenike sa nekim pripremama za slavu, kao što je veliko čišćenje kuće, dolazak sveštenika da sveti vodicu u domu porodice koja slavi, priprema kolača… Zajedno smo pravili ukrase od testa kojim ćemo ukrasiti slavski kolač. Na ovaj način ukazujemo na važnost očuvanja tradicije zato što je krsna slava jedna neprekidna tradicija i najveća svetinja našeg naroda koja se prenosila s kolena na koleno. Slavi se kod kuće, u krugu porodice i prijatelja, a uvrštena je kao nematerijalna kulturna baština UNESKO-a.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djurica
Djurica
8 godine pre

Kakavo je vreme došlo… Prefarbani komunisti nas uče kako se slavi slava!