Održana završna konferencija projekta „Zeleno-plava Srbija”

LESKOVAC

U velikoj sali PKS-Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga održana je Završna konferencija projekta „ZELENO-PLAVA SRBIJA“. Projekat je pokrenut u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, uz podršku Evropske unije, Švedske i Švajcarske, u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine i u saradnji sa Evropskom investicionom bankom, a realizovan od strane JVP „Srbijavode“, JP „Srbijašume“, Šumarskog fakulteta – Univerziteta u Beogradu i Evropskog pokreta u Srbiji – Leskovac .

Projekat je u prethodnih godinu dana realizovan na teritoriji Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga i za reziltat ima 97 hektara pošumljene goleti, a Srđan Dimitrijević (EPuS) kaže da je i preko 400 mladih iz 18 škola sa juga Srbije takođe učestvovalo i oni su osnaženi za aktivno učešće u svemu što je vezano za zaštitu životne sredine.

„Ulaganje u anti-erozivne radove, kao i u akumulacije je jedan ozbiljan zadatak“ naglašava Darko Janjić u ime JVP „Srbijavode“ i dodaje da se pošumljavanjem umanjuje erozivna moć slivova i da se uspore vodotokovi, kako bi kada dođe do velikih kiša voda sporije dolazila do vodotokova. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare