Koalicija „Niš, moj grad“: Nepotizam i otimanje mandata predstavljaju najoštriji vid nasilja   

NIŠ

Koalicija „Niš moj grad“ poziva rukovodstvo Narodnog pokreta Srbije na solidarnost sa zahtevom da vrate odbornički mandat u gradskoj opštini Palilula koji su dobili učlanjenjem odbornika Aleksandra Živadinovića, a protiv koga je pokrenut disciplinski postupak za izbacivanje iz Koalicije „Niš, moj grad“ zbog nepotizma.

Pomenuti odbornik je na svoju ruku postavio svog sina u izbornu komisiju nakon čega je pokrenut disciplinski postupak protiv njega za izbacivanje iz koalicije „Niš, moj grad“ kao i zahtev da podnese ostavku na mesto odbornika gradske opštine Palilula.

Kažu da stavljanje članova porodica na razne funkcije u gradu odudara od stavova i principa ove koalicije.

„Nadamo da se sa tim slaže i celokupna opozicija u gradu. Postupkom primanja ovakvih profila ljudi u stranku, Narodni pokret Srbije ne doprinosi ujedinjenju opozicije nego se vodi principima vlasti „budi naš pa radi šta znaš“. Naš cilj su promene u Nišu, a ne da jedni odu, a drugi dođu“, zaključuju u „Niš, moj grad“ i dodaju na kraju:

„Naš osnovni zahtev je da pomenuti odbornik vrati mandat našoj koaliciji jer ova otimačina najviše odgovara vladajućoj stranci i udaljava nas od ujedinjenja ka zajedničkom cilju koji imamo u gradu. Praksa vrbovanja, obećanja i tajnih razgovora sa odbornicima je alibi za vladajuću stranku da to radi na svim nivoima.“

 „U cilju buduće saradnje, očekujemo od Narodnog pokreta Srbije da ukoliko sutra vrati odbornički mandat i da se ogradi od nepotizma koji je učinio procesuirani član koalicije „Niš, moj grad“. (kraj) saopštenje/ LJS 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare