Odgovor JUGpressa udruženju “I ja se pitam”: Činjenice a ne spinovi i magla

LESKOVAC

Odgovor Regionalne informativne agencije JUGpress na dva pisma udruženja “I ja se pitam” koje smo na sajtu JUGpressa objavili 2. avusta u 20.00, uz svu propratnu prepisku , i 3. avgusta u 7.22 h.

Dakle, bavimo se činjenicama a ne spinovima i maglom.

  1. Poziv na hapšenje Aide Ćorović na osnovu lažne informacije i izmišljenog teksta, koji je na svom fejsbuk nalogu objavio predstavnik u Leskovcu Pokreta “Nema nazad iza je Srbija”, a što je povod za pisanje teksta na koji reagujete, pominjete tek na kraju i prvog i drugog pisma, uz relativizaciju i spinovanje i lažnu tvrdnju da i , navodno, i urednica JUGpressa poziva na nasilje na svom fejsbuk profilu (prvo pismo). Sve u zameni teza i zamagljivanju činjenica koje kažu da je predstavnik ovog pokreta političar , pa samim tim ima i posebnu odgovornost, koji u svojoj reakciji na tekst JUGpressa nije čak ni demantovao tu svoju objavu. I potvrdio je sve navode u našem tekstu, i one koje se odnose na vaše udruženje. Saopštenje u kome taj pokret poziva razna udruženja na akciju protiv Euro prajda čak i ne pominjete, iako je i ono dokaz flagrantnog kršenja ljudski prava. Zar vam se ne čini da neko ko deluje u civilnom sektoru prema ove dve ključne poruke mora da se vrlo jasno i decidno odredi NA POČETKU reagovanja jer se na njih ukazuje na početku našeg teksta za koji tvrdite da je povod za vaša pisma.

2. O tome ko se sa kim sastajao, kako se predstavljao i kakvo organizovanje je planirano (što nije zabranjeno ali je degutantno da JUGpress napadata zato što je to objavio) najbolje neka čitaoci pročitaju u zapisnicima sa sastanaka, koje objavljujemo.

SASTANAK 3

Evo i zapisnika sa sastanka br 4

Rečenicu iz zapisnika u kojoj se vaše udruženje navodi u grupi “političkih stranka” ne želimo da komentarišemo.

Zapisnik je vodio drugi čovek u vašoj organizaciji, valjda on najbolje zna kako stvarno stoje stvari, koga predstavlja (on i ostali koji su bili na sastancima) i u kom svojstvu su tu.

To, je, svakako, tema za vas ali je degutantno da je opet JUGpress kriv zato što je OBJAVIO.

I, da preciziramo, evo i zapisnika sa jednog i drugog sastanka ko je sve bio i kako se predstavlja

3. Takođe, adresa na kojoj su održavani sastanci i adresa sa vašim podacima u mejl porukama koje ste nam pisali i slali dva pisma koja smo objavili , je ista. U mejlovima je navedena kao adresa kancelarije vašeg udruženja.

Pitamo se da vam neko nije ukrao ključ ili provaljivao više puta u prostorije vašeg udruženja a da vi to ne znate iako su tamo držani sastanci na kojima, kako tvrdite, udruženje nije učestvovalo.

Jer, navedene adrese su iste.

Dakle, ne povezuje JUGpress vas ni sa kim, povezuju vas zapisnici sa sastanaka na kojima, tvrdite vi, udruženje nije bilo.

A ako miste da je potrebno, možemo da objavimo i zapisnike sa ostalih sastanaka

To su činjenice, sve ostalo je napad na JUGpress zato što je objavio ono što vama ne odgovara.

U nastavku objavljujemo linkove na objavljeni tekst, objavljenu reakciju Saše Stevčića i objavljenu prepisku i prvo vaše pismo i objavljeno drugo pismo.

Javnost ima pravo a zna. A JUGpres uvek radi isključivo u interesu javnosti, zato nas i napadju (napadate) sa svih strana.

Uzgred, ali ne manje važno, zanimljivo je dase povodom ovog poziva na hapšenje Aide Ćorović, što je i poziv na linč uz sve ostale poruke, uz prenošenje lažnih vesti, nije oglasilo nijedno udruženje koje se bavi zaštitom ljudskih prava i boro protiv nasilja nad ženama.

Nisu se oglasile ni druge dve stranke demokratskog i proevrospkog opredeljenja, DS i PSG, koje su takođe, što dokazuju i zapisnici, aktivni učesnici u ovoj priči.

Evo i linkova

Tekst JUGpressa

Ragovanje Saše Stevčića

Prepiska i prvo pismo NVO I ja se pitam

Drugo pismo NVO I ja se pitam

Redakcija Regionalne informativne agencije JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare