Odbor za ljudska prava :Nešto bolje nego lane

  LESKOVAC

Odbor za ljudska prava -Leskovac obeležava Dan ljudskih prava 10. decembar , 70 godina od usvajanja Deklaracije o ljudskim pravima UN,  beležeći brojne probleme sa kojima se suočavaju građani Leskovca i okoline.

To su još uvek nezaposlenost, siromaštvo i brojni problem sa sistemom pravosudja.

Primetan je pomak na bolje u komunikaciji gradjana sa lokalnom administracijom i rešavanje nekih problema koji su od vitalnog značaja za boljitak pojedinca u našoj zajednici.

Alarmantna je činjenica da je disktiminacija u porastu, naročito prema ženama .

Pozdravljamo napore gradskih vlasti da raznim socijalnim davanjima pomažu najugroženije porodice kako bi ublažile njihov socijalni status.

U toku 2018.godine građani su dolazili u Odbor da bi dobili pravnu pomoć, iako je presudom Ustavnog suda pravna pomoc kao kategorija  ukinuta a izvesno je i to da naši sugrađani sve teže ostvaruju temeljno ljudskopravo –pravo na  život I pravo na rad.

Najviše je, naime, onih koji nam se obraćaju zbog toga što im je uskraćeno pravo da sudske sporove, koje su primorani da vode, čine to pod jednakim uslovima i u razumnom roku.

Najveći broj gradjana svoja prava najčešće ostvaruju pred Medjunarodnim sudom u Strazburu.

.Grad Leskovac i okolina mogu da se pohvale da u toku ove godine nije bilo prijavljenih slučajeva kršenja ljudskih prava od strane pojedinih nosioca vlasti, na lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju koje potpisuje zakoniti zastupnik Odbora Dobrosav Nešić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare