Dragan Petković (Južne vesti) novi predsednik AOM-a

BEOGRAD 

Novi predsednik Asocijacije onlajn medija (AOM) naredne tri godine biće Dragan Petković (Južne vesti), odlučio je Upravni odbor AOM-a na redovnoj godišnjoj Skupštini održanoj krajem nedelje u Beogradu.

Potpredsednica AOM-a, kao i do sada, biće Tanja Maksić (BIRN).

Članovi Skupštine AOM-a su tajnim glasanjem prethodno izabrali članove Upravng odbora, koji će u narednom periodu, pored Dragana Petkovića i Tanje Maksić, činiti Maja Leđenac (Autonomija), Ljiljana Stojanović (JUGpress) i Ivana Stevanović (Fondacija Slavko Ćuruvija).

Za novog člana Nadzornog odbora AOM-a tajnim glasanjem izabrana je Danije Vučić (Media i reform centar), koja se ovom telu pridružila dosadašnjim članovima Miloradu Bjeletiću(Beogradska otvorena škola BOŠ) i Saši Trifunoviću (Ist Media).

Na skupštini AOM, koja trenutno broji 22 člana, razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima asocijacije na polju izrade nove medijske strategije, učešća članova u radnoj grupi za bezbednost novinara i pregovorima sa koordinacionim telom vlade.

Konstatovana je saradnja sa medijskim udruženjima u okviru neformalne koalicije kao i pojedinim nevladinim organizacijama.

Planirano je da asocijacija narednu godinu počne strateškim planiranjem i formulisanjem programa koji će na najbolji način odgovoriti potrebama članica.

Asocijacija ostaje posvećena javnom zagovaranju programa koji će uticati na povećanje medijskih sloboda i unapređenje profesionalizma u onlajn medijskoj sferi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare