Niški aerodromu “Konstantin Veliki”, premašio prošlogodišnji broj putnika

NIŠ

Niški aerodrom danas je primio 331.383. putnika, za jednog više nego u  2017. godini i na taj način premašio ukupan prošlogodišnji broj putnika. Jubilarni putnik je Tamara Ristić  iz Niša i doputovala je iz Memingena. Tamaru je na aerodromu dočekao v.d direktora aerodroma Dušan Knežević i uručio joj progodan poklon, cveće i monografiju Niša.

“Iznenađena  sam ovim dočekom jer kada sam kupovala kartu za let nisam ni naslućivala šta me čeka nakon sletanja”, rekla je  Tamara Ristić. “Hvala puno niškom aerodromu jer zahvaljujući ovim letovima sada mogu češće da budem sa svojom porodicom u Nišu budući da u Nemačkoj radim” rekla je Tamara koja često putuje avionom na relaciji Memingen- Niš – Memingen. Ona je dodala da često  koristim letove sa niškog aerodrome.  

Direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Dušan Knežević rekao je da bi , ako se nastavi sa dosadašnjim korišćenjem njihovih usluga, do kraja godine niški aerodrom trebalo da usluži oko 350.000 putnika što je sada već izvesno “ Realno je ove godine se može očekivati i oko 355.000 putnika. Vedliko nam je zadovoljstvo da aerodrom u Nišu beleži konstantan rast broja putnika, a nadamo se da će tako biti i naredne, 2019.godine”.

Knežević je dodao da će Aerodrom u Nišu nastaviti da ulaže u razvoj, kako infrastructure tako i kroz saradnju sa novim aviokompanijama koje bi mogle da se pridruže sadašnjim koje već imaju letove sa niškog aerodroma.

“Ulaganja u Aerodrom u Nišu su već u ovoj godini bila značajna” dodaje Knežević. “Dobili smo sredstva od 110 miliona direktnih investicija ovde u Nišu za ovu godinu, a u saradnji sa aerodromima Srbije dobili smo još 70 miliona za ulaganja u opremu, pre svega u vozilo za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. Ukupna investicija koja će biti na Aerodromu Niš za 2018. godinu je oko milion i po evra, odnosno 180 miliona dinara, a nadamo se da će ovakav trend biti nastavljen i tokom naredne godine”, kazao je Knežević.

Kako je Knežević rekao u republičkom budžetu su predviđena sredstva za Aerodrom u Nišu u iznosu od  76 miliona dinara za 2019.godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare