NUNS: Sramna diskriminacija medija pred stranim diplomatama u Novom Pazaru

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije protestuje zbog zabrane ekipi Radio-televizije Novi Pazar da izveštava sa današnjeg sastanka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću kojem su prisustvovali diplomatski predstavnici 16 zemalja Evropske unije.
NUNS zahteva da odgovorni za ovaj sramni postupak snose posledice za cenzorsko ponašanje koje je zabranjeno domaćim i međunarodnim normama.
Posebno je neshvatljivo, sramotno i štetno da se ovakvi skandali prave povodom izuzetno važnog skupa kojem prisustvuju visoki diplomatski predstavnici stranih država.
U Novom Pazaru danas boravi 16 zamenika ambasadora Evropske unije, koje predvodi zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt. Na poziv Evropskog progresa, organizatora ove posete, ekipa regionalne RTV Novi Pazar nameravala je da zabeleži i sastanak diplomata sa predsednikom u Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmanom Ugljaninom. Međutim, ekipi ove regionalne medijske kuće zaposleni u BNV nisu dozvolili da uđu u prostorije i izveštavaju sa skupa.
– Našem novinaru Arminu Šaljuću i snimatelju Edisu Klimenti bez ikakvog objašnjenja zabranili su ulaz na sastanak sa stranim diplomatama na koji smo uredno pozvani. Pri tome su kolege iz drugih medija najnormalnije ušli u prostorije Bošnjačkog nacionalnog vijeća da izveštavaju sa ovog veoma važnog događaja – izjavio je za NUNS urednik RTV Novi Pazar Zoran Maksimović.
Maksimović dodaje da “ovo, na žalost, nije prvi put da gospodin Sulejman Ugljanin diskriminiše novinare RTV Novi Pazar”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare