Azil za pse kasni zbog lošeg vremena ?!

LESKOVAC

Sa izgradnjom azila za pse , koji je trebao da bude završen početkom februara, se kasni zbog lošeg vremena, rečeno je JUGpressu u leskovačkoj Direkciji za urbanizam i izgradnju

Kada se 7. decembra prošle godine započelo sa radovima na izgradnji prihvatilišta za životinje, ili popularnije azila za pse, u sklopu sanitarne deponije Željkovac, najavljeno je da će radovi biti završeni u roku od 60 dana, što je objavljeno i na sajtu ovog javnog preduzeća. A to bi značilo već u prvoj polovini februara. Međutim, na ovom objektu se još uvek radi i, kako saznajemo u Direkciji za urbanizam i izgradnju, koja je investitor, do sada je završeno oko 70 posto planiranih radova.

Da se radi brže nisu dozvolili vremenski uslovi, kaže tehnički direktor u Direkciji Novica Nikolić, jer je teren klizav, zbog čega ne može da se izvode radovi po vlažnom i kišovitom vremenu. Ovakva mogućnost predviđena je i ugovorm koji je potpisan sa izvođačem radova.

„Po završetku radova dobićemo izveštaj komisije, i nadzorni organ će utvrditi da li su radovi izvedeni u roku, kaže Nikolić.

Komisiju čine stručni ljudi iz Direkcije i ona sačinjava zapisnik koji je sastavni deo konačne situacije. Ukoliko se utvrdi da je izvođač radova prekoračio rok, slede penali.

Trenutno su u toku završni građevinski radovi na azilu. Završeni su radovi na razvodu vodovodne i kanalizacione mreže unutar objekta upravne zgrade i u kompleksu. U toku su radovi na izgradnji septičke jame. Obzirom da parcela na kojoj se planira izgradnja prihvatilišta nije kompletno opremljena, projektom je predviđena izgradnja septičke jame i stubne trafo stanice za priključenje kompleksa na distributivni sistem.

Trenutno je u izradi projekat spoljne vodovodne mreže, čija izgradnja će koštati dodatnih 5-6 miliona dinara, a kojom će se omogućiti vodosnabdevanje i prihvatilišta za pse i sanitarne deponije Željkovac.

Ovo su radovi na prvoj fazi, a drugom fazom biće obuhvaćena još dve smeštajne jedinice, čime će se povećati smeštajni kapaciteti prihvatilišta.

JP Direkcija za urbanizam i izgradnju je uradila kompletnu projektno tehničku domkumentaciju i sprovela postupak javne nabavke za prvu fazu izgradnje prihvatilišta za pse. Projektovano prihvatilište je kapaciteta 400 do 500 pasa, na ukupnoj površini od 6.103 metra kvadratna, sa mogućnošću fazne realizacije i eventualnog proširenja kompleksa.

Inače, kažu u Direkciji, azil je projektovan u skladu sa važećim zakonskim standardima, propisima i uslovima utvrđenim Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje. Pristup kompleksu je u okviru saobraćajnice koja vodi do deponije Željkovac. U okviru kompleksa, do samog azila, predviđena je i interna saobraćajnica koja će se koristiti kako za pristup azilu, tako i za pristup ostalom delu katastarske parcele koji nije deo ovog projekta.

Ugovorena vrednost radova je 18 miliona 927 hiljada dinara, a izvođač radova je „Centum“ doo Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare