Novica Tončev najavljuje da će se žaliti zbog kazne za njega i sinaBEOGRAD

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je neosnovana i skandalozna i žaliću se na nju, poručio je danas u pisanoj izjavi član Izvršnog odbora FSS Novica Tončev, koji je kažnjen sa devet meseci zabrane rada u fudbalu zajedno sa sinom Stanislavom, čelnikom Radnika iz Surdulice.

Tončev je naveo da mu je to prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu, i da mu je neprijatno što se kao odgovoran građanin i dugogodišnji sportski radnik nalazi u situaciji da odgovara na “iskonstruisane disciplinske postupke”.

On je dodao da je takav ishod mogao da očekuje, s obzirom na to da mu, kako tvrdi, nije data mogućnost da se izjasni o prekršaju pre odluke o kazni.

“Suspendovan sam i kažnjen po članu 54 zbog ulaska u svlačionicu FK Radnik, a ulazak u svlačionicu nije predviđen kao prekršaj nijednim članom u disciplinskom Pravilniku, u čijem sam kreiranju učestvovao kao predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, a pogotovo ne članom 54”, ističe Tončev.

Smatra da mu je izrečena “drakonska disciplinska sankcija” kakva se dobija za ozbiljne prekršaje poput napada na službena lica rukama, tvrdim predmetom ili nanošenjem povreda, kao i za pretnje sa nanošenjem telesnih povreda njima ili članovima njihove porodice, pljuvanje ili vređanje.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare