Novi instrumenti za muzičku školu “Stanislav Binički”

LESKOVAC

Muzička škola „Stanislav Binički“ dobila je na poklon od Grada Leskovca dve profesionalne gitare i saksofon. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović organizovao je prijem za učenike i nastavni kadar Muzičke škole „Stanislav Binički“, odnosno, kao je sam rekao rasadnik talenata koji svuda pronosi pozitivan glas o Leskovcu.

„Muzička škola je ustanova sa specifičnim načinom rada, a naš cilj je da uslovi za izvođenje nastave u njoj budu podignuti na maksimalni nivo. Na moju inicijativu smo 2013. godine započeli praksu poklanjanja instrumenata ovoj školi, a kako dobre stvari ne treba menjati, tradiciju smo nastavili i ove, 2021. godine. Do danas smo poklonili pet pijanina, finansirali reparaciju četiri polukoncertna klavira, kupili harmoniku, dve gitare i saksofon, za šta je iz budžeta grada izdvojeno preko četiri miliona dinara.“

Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“, dodala je da će uskoro učenici moći da sviraju i na harmonici.

„Nju smo jako dugo čekali da stigne iz Italije, jer je rađena po posebnoj narudžbini u fabrici Pi Đi. Drago mi je što smo svih ovih godina dobijali instrumente, vi znate da su nama instrumenti jako bitni za koncertne aktivnosti. Ne treba zaboraviti finansiranje odlazaka učenika na takmičenja, kao i nagrađivanje za ostvarene rezultate, kao dobar podsticaj mladim generacijama. Možemo da se pohvalimo i da su učenici Muzičke škole od početka ove školske godine na Republičkom takmičenju iz teoretskih predmeta i takmičenju solo pevača u Rumi osvojili osam prvih, jednu drugu i pet trećih nagrada.“

Direktorka Miljković je najavila i Internacionalni festival gitare koji će se održati po 16. put od 10. do 12. decembra i čiji je pokrovitelj Grad Leskovac.

Vlada Savić Zlatanović, učenik petog razreda Muzičke škole, u ime učenika se zahvalio na dobijenim instrumentima od strane Grada, rekavši da oni učenicima mnogo znače. On je sa Veljkom Zdravkovićem i Dimitrijem Stojanović i mini koncert.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare