Novcem iz budžeta uredjuju crkveno dvorište

VLASOTINCE

Iz budžeta opštine Vlasotince izdvojeno je 130.000 dinara za ogradu, kapiju, uređenje staza i parohijskog doma u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u seli Konopnica.

“Od 2013. krenuli smo sa velikom obnovom crkve. Urađene su prilazne staze, ove godine smo zahvaljujući skupštini opštine Vlasotince dobili donaciju sa kojom smo uradili kompletnu ogradu, postavljene su dve nove kapije, renoviran je krov na parohijskom domu i od ponedeljka krećemo sa radovima na glavnoj ulaznoj kapiji i na uređenju unutrašnjosti parohijskog doma “, kaže sveštenik Milan Todorović .

 

“Svake godine iz budžeta opštine Vlasotince izdvajaju se značajna sredstva za Srpsku pravoslavnu crkvu, a ove godine smo odvojili i 100 000 dinara za crkvu u Velikom Bonjincu koja ne pripada teritoriji opštine Vlasotince, već Babušnica”, kaže predsednik opštine Vlasotince  Zoran Todorović.

Prvi pisani podaci o konopničkoj crkvi datiraju iz 15.veka i nalaze se u Leskovačkom zborniku, gde se ona pominje kao manastir, navodi se u saopštenju I dodaje kako “usmeni podaci kažu da je još starija” I još da se poslednja obnova crkve “pamti” iz 1850.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare