NOVA RADNA MESTA U “JURI“

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović krajem prošle nedelje sa rukovodstvom kompanije „Jura“ potpisao je ugovor kojim se ovoj kompaniji bez naknade ustupa zemljište od oko 37.000 metara kvadrtanih u vrednosti od 114 miliona dinara. Ovim ugovorom se „Jura“ obavezuje da u narednih šest meseci izgradi objekat i zaposli 700 do 1.000 radnika. Koje još obaveze preuzima južnokorejska kompanija i šta će to značiti za grad i državu, opširnije pročitajte u najnovijem broju Nove Naše reči.

Na Svetski dan voda zvanično je označen završetak radova na objektima postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu. Ukupna vrednost celog projekta je 24 miliona evra, ali da bi se postrojenje stavilo u funkciju predstoji izgradnja kolektora, za šta je potrebno obezbediti dodatnih 2,5 miliona evra. Ko je kriv zbog toga što je prethodni kolektor propao i protiv koga su podnete krivične prijave, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Završena je kompletna rekonstrukcija jedne od najprometnijih ulica u gradu, 28 marta. O tome šta je sve urađeno na uređenju ove saobraćajnice, o rekonstrukciji Mlinske ulice koja sledi nakon zamene vodovodnih cevi, kao i o tome koje će sve ulice u okviru programa periodičnog održavanja biti urađene, piše Nova Naša reč, kao i o uređenju centra grada, gde su ispred LKC-a postavljene žandinjere i klupe, za što je iz gradskog budžeta izdvojeno milion dinara.

Kamerni orkestar „Amoroso“ započeo je svoju turneju na velikim muzičkim scenama nastupom u Tuzli i na Kolarčevoj zadružbini u Beogradu. Iz oblasti kulture leskovački nedeljnik piše o izložbi poznatog slikara Vladimira Anđelkovića Marsa, o konkursu „Obrazovanje 5plus“ koji su raspisali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF, o promociji publikacije o leskovačkim manifestacijama i drugo. Predstava „Crvena“ Bitef teatra, koja je najpre skinuta sa repertoara, a onda pod pritiskom javnosti vraćena, izvedena je u Narodnom pozorištu, reakcije publike su bile različite, ali je velika većina glumce ipak pozdravila burnim aplauzom. Predstava je prošla bez incidenata, piše Nova Naša reč.

Kako se lokalni izbori približavaju političke stranke postaju sve aktivnije, o čemu izveštava Nova Naša reč.

U svom najnovijem broju leskovački nedeljnik piše o poseti književnika Raše Popova Leskovcu i predstavi kojom je on obradovao mališane u leskovačkom pozorištu. U okviru feljtona „Leskovčani beogradske dijaspore“ Nova Naša reč u ovom broju predstavlja profesora Jovana Bukelića, neuropsihijatra i doktora medicinskih nauka.

Nova Naša reč piše o uređenju svlačionica u Sportskom centru „Dubočica“, kao i o dešavanjima u fudbalu, košarci i plivanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare