OKONČANI RADOVI NA OSVETLjENjU NADVOŽNjAKA I ULAZA U BOBIŠTE

LESKOVAC

Na ulazu u Bobište, u prisustvu stotinak građana, večeras je svečano  obeležen  završetak radova na osvetlenju nadvožnjaka i ulaza u to naselje .

 

 

Posdlanica u Skupštini Srbije I odbornica u Skupštini grada Leskovca Olivera Pešić rekla je da je ovim rešen jedan od velikih bezbedonosnih problema s kojim su se građani, posebno deca ovog kraja, susretali u svakodnevnom životu.

„Vrednost ugovora je 990.634 dinara, investitor je JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“, a izvođač radova „Elmont“ doo iz Niša. Predmet ugovora su građevinski radovi, elektromontažni radovi i materijal, sem stubova, nosača svetiljki i samih svetiljki, jer su oni demontirani iz ulice Bulevar oslobođenja i nakon reparacije postavljeni na ovo mesto. Radovi su izvedeni u roku i na osnovu projekta koji je uradila Direkcija za urbanizam i izgradnju, a po dobijanju prethodnih saglasnosti Gradske uprave za urbanizam i komunalno-stambene poslove. Predmet samog projekta i ugovora je ugradnja 11 stubova koji su postavljeni u dužini saobraćajnice od 320 metara”, rekla je Pešić.

Ona se u ime saveta  Mesne zajednice Bobište i u ime svih građana zahvalila lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću što su prepoznali problem i pomogli da se reši, i ujedino najavila da će se na sledećoj sednici Skupštine grada usvojiti Plan detaljne regulacije za naseljeno mesto Bobište.

„Ovaj dokument objavljen je na sajtu Gradske uprave za urbanizam i komunalno stambene poslove, kao i na sajtu JP Direkcija. Građani imaju mesec dana da se upoznaju sa sadržinom ovog dokumenta. Apelujem na sve moje sugrađane da se upoznaju sa ovim dokumentom da bi blagovremeno mogli da dostave svoje primedbe.

Bobiste osvetljenje 1

Ona je najavila  I da će biti nastavljeni radovi na asfaltiranju glavne ulice do kraja naselja, čim vremenski uslovi nto dozvole.

 

. Mesna zajednica će finansirati izgradnju trotoara sopstvenim sredstvima, a izgradnju  saobraćajnice grad Leskovac.

Biće nastavljeni i radovi na regulaciji kanala Bare koji protiče kroz Bobište.

Mašine i crpne pumpe su u Bobištu, a i izvođač radova sa nestrpljenjem očekuje završetak radova, rečeno je večaras.

“ Završetkom svih ovih radova biće realizovano sve ono za šta sam se zalagala do isteka mog mandata kao odbornika i ja se nadam da ćemo nastaviti ulaganja u Mesnu zajednicu Bobište i u narednom periodu“ rekla je na kraju Olivera Pešić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare