Nišvil džez teatarski festival počeo je sinoć projekcijom filma Svet je na leđima žene

NIŠ

Nišvil džez teatarski festival počeo je u subotu projekcijom filma Svet je na leđima žene i predstavama Mimart teatra iz Beograda i Kontra teatra iz Niša. Na ovogodišnjem nišvil džez teatarskom festivalu biće izvedeno osam predstava iz zemlje i inostranstva.

U Nišu je počeo festival „Nišvil džez teatar” na kojem će do 8.avgusta biti izvedeno osam predstava.Na Festivalu učestvuju pozorišne trupe iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Francuske i Amerike.Sve predstave su besplatne za posetioce, a cilj organizatora je – da publiku vrati modernom pozorišnom izrazu.Slogan festivala je „Čežnja za utopijom“.

Nišvil džez teatarski festival otvoren je u Oficirskom domu izložbom fotografija “Izazov-scena-kadar” Lidije Antonović (Srbija) .Premijerno je prikazan dokumentarni film “Svet je na leđima žene”, u produkciji “Nove mreže” i u režiji Maje Mitić. Ovo je dokumentarni film o seksizmu u razgovoru sa Mirjanom Karanović.

Prve večeri teatarskog festival izvedena je od Tvrđavskog mosta do amfiteatra na Nišavi parada i predstava “Vartalj” Mimart teatra iz Beograda.

Predstava “Refleksija” Kontra teatra iz Niša, u režiji Miloša Cvetkovića prikazana je u amfiteatru na Nišavi. “Kontra teatar” je trupa sačinjena od plesača plesnog studija “Kontra” i “Teatar benda”, nastala tokom zajedničkog rada na mjuziklu.

Finale glavnog programa Nišvil džez teatra je u ponedeljak 8. avgusta kada će biti izvedena predstava “Balkan bordello” čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama”, koju izvode u koprodukciji sa “Ateljeom 212” iz Beograda i teatrom “Kendra” iz Prištine, uz podršku fondacije “Moj Balkan” (Njujork/Beograd), a u kojoj igra i Svetozar Cvetković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare