Broj pacijenata sa simptomima korona virusa se povećava

NIŠ

U niškim kovid ambulantama prethodnih dana zabeležen je veći broj pacijenata koji se javljaju sa simptomima koronavirusa. Pretrhodne nedelje pregledano je između 1300 do 1400 pacijenata, od toga njih više od 400 se javilo prvi put, a na kovid je bilo pozitivno između 30 i 50 odsto pregledanih. Kako navodi direktor niškog Doma zdravlja, dr Milorad Jerkan to je veliki broj. Međutim, ističe da je klinička slika i kod odraslih i kod dece blaga i da nije bilo upućivanja na dalje lečenje u Univerzitetski klinički centar. Dodaje da je prethodnih dana zabeležen i veliki broj dece koja se javljaju sa simptomima koronavirusa.

Trenutno u Nišu radi pet kovid ambulanti- u centralnom objektu Doma zdravlja za odrasle i decu, Duvaništu, kovid ambulanta Medicine rada i Zeleznička kovid ambulanta. Za sada nema većih gužvi, kaže dr Jerkan.

                      Dr Jerkan dodaje da se ovo povećanje očekivalo tek početkom septembra, ali se to dogodilo ranije. Ističe da će početkom septembra broj pregleda i pozitivnih biti ponovo veći, verovatno sličan onom broju kao i u jeku epidemije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare