Niška opozicija odala pomen Oliveru Ivanoviću paljenjem sveća u Sabornom hramu

NIŠ

Pripadnici opozicione koalicije “Niš moj grad” i Nove Demokratske stranke Srbije večeras su se okupili u Sabornom hramu i upalili sveće kako bi odali pomen jednom od političkih lidera kosovskih Srba Oliveru Ivanoviću.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa pet metaka u leđa ispred kancelarije Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, koju je predvodio, a ubice i nalogodavci i dalje nisu poznati.

”U jednoj civilizovanoj državi koja bi trebalo da bude pravna – jer ako nije pravna onda nije ni država – šest godina nema istine ko je ubio Olivera Ivanovića. 

Pucanj u čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji bio je pucanj u sve nas”, rekla je potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS I narodna poslanica Slađana Miletić. 

Gradski odbornik opozicione koalicije Niš, moj grad Miodtag Stanković je  rekao da „svi imaju obavezu da što pre dođu do istine i da je rasvetljavanje njegovog ubistva od suštinske važnosti, a za to su odgovorni Kosovska policija, Euleks, ali i naše službe bezbednosti” .

Podsetio je da je pred lokalne kosovske izbore, optužen je da razbija srpsko jedinstvo i dodao da je Ivanović nevin optužen kao i da je nevin držan u pritvoru. 

“Nemoguće je da Ivanović bude izrešetan, a da kamere ništa nisu zabeležile. Očigledno da je sve bilo profesionalno izvedeno. Stanković je istakao i podsetio na poslednji intervju koji je Oliver Ivanović dao za nedeljnik „Vreme“, u kojem je rekao da se na Kosovu niko ne oseća bezbedno i da je paljenje automobila svakodnevna pojava. 

Oliver je mučki ubijen. Sve dok se ne otkrije pozadina njegovog ubistva, stajaće i sumnja da je reč o prikrivanju političke umešanosti u ubistvo jednog od nas” – zaključio je Stanković. (kraj) SO/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare