Protesti povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

BEOGRAD

Novi protest opozicije održan je na dan ubistva Olivera Ivanovića. Počeo je ispred zgrade RIK-a oko 18.20 časova, a završen je nešto posle 19 sati u Crkvi Svetog Marka.

Glavni razlog protesta je što još nije rešeno ubistvo nekadašnjeg lidera građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, koji je ubijen 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici ispred prostorija njegove stranke. Takođe, razlog su i tvrdnje opozicije da su izbori koji su održani 17. decembra na parlamentarnom, lokalnom i beogradskom nivou bili pokradeni, prenosi N1.

Milivojević: Priča o mandatima je lažna dilema

Priča o mandatima je lažna dilema i nema uopšte potrebe raspravljati šta sa mandatima na lažnim izborima, rekao je Srđan Milivojević (DS) za N1. 

“Naš zahtev je da se izbori poništene. S druge strane, ako se izbori ne ponište, ne postoji zakonska mogućnost da kažete kako mandat želite ili ne želite. Mi smo danom kandidovanja potpisali pisanu izjavu kojom prihvatamo mandate. On nam se automatski dodeljuje i vi ste narodni poslanik dok ne podnesete ostavku. Takođe, ne postoji zakonski mehanizam po kome 250 narodnih poslanika može u jednom danu podnese ostavku. U državi razorenih instutucija, veoma je teško podneti ostavku”, kazao je on. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare