Niš : Zatvorene centralne ulice zbog priprema za Dan policije, ne rade banke

NIŠ

Centralna proslava Dana policije i proslava Slave Svete Troice biće održana u Nišu u nedelju 4. j0una.

Danas su zbog vežbi policajaca bile zatvorene za saobraćaj centralne ulice u Nišu, a tako se najavljuje I za sutra i sam dan proslave. Čak ni banke, institucije, kafići i prodavnice koje se nalaze u epicentru grada uz Trg Pavla Stojkoviće nisu radile danas od 11 do 15 sati. To je izazvalo nervozuu  nezadovoljstvo velikog broja građana koji nisu bili obavešteni, mada je saopštenje policije bilo objavljeno u sredstvima informisanja. Velike gužve na ulicama i regulisanje saobraćajnice na kojima je policija usmeravala vozače trajale su do ranih popodnevnih sati.

Deo saobraćajne žile kucavice grada, Voždova ulica , od centra do Pozorišta bio je zatvoren za saobraćaj pa su kolone vozila bile  najduže u Dušanovoj, Nikole Pašića i Ulici Stefana Prvovenčanog.  Duž Voždove od Pozorišta do centra su postavljene trake da pešaci ne bi izlazili na kolovoz, jer su tu policajci vežbali za proslavu .

Pre nekoliko dana posečeni su lampioni u centru grada, sklonjeni bilbordi I displej koji pokazuje dolazak gradskih autobusa kao i sklonjene žardinjere. Bilo je dosta posla za taksi vozače.


Parkiranje u širem centru grada je zabranjeno a gradski saobraćaj se odvijao po izmenjenim trasama.

Više hiljada policajaca danas je u generalnoj probi demonstriralo simulirane akcije. Građani su mogli da vide defile pešačkih formacija,  i borbenih vozila policije a na sam dan proslave biće izvedene akcije spasavanja uz pomoć helihoptera I pripadnika žandarmerije. Biće to prilika I za prikaz naoružanja I opreme, laka I teška bormeba vozila.

Sutra je planirano da Obrenovićevom  ulicom prodefije orkestar i konjička jedinica Policije


U proslavi će učestvovati Državni vrh Srbije i 1200 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova ali I oko 800 zvanica, predstavnika diplomatskog kora , direktora policija zemalja iz okruženja.

Ovo je prvi put da se obeležavanje Dana policije organizuje u Nišu. Do sada su centralne svečanosti organizovane u nastavnom centru Makiš u Beogradu I na stadionu u Novom Sadu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare