U Bujanovcu susreti dece Pčinjskog okruga

 

BUJANOVAC

U sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu danas su se održali susreti dece Pčinjskog okruga pod nazivom „ Rastimo spesmom i igrom“.

Učestvovala su deca sedam vrtića iz Pčinjskog okruga, rekao je za JUGpress Nenad Tašković , koordinator za sportske aktivnosti Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu.

„Ovo je tradicionalni susret koji se održava već svake godine početkom juna meseca. Učestvovala su mališani pripremnog predškolskog programa i to i predškolske ustanove „Dečja radost“ iz Bosilegrada, P.U. „8.mart“ Preševo, vrtić „Poletarac“ Trgovište, Predškolska ustanova“Naše dete“ iz Vranja, P.U.“Naša radost“ Surdulica, vrtić „Pčelica“ iz Vladičinog Hana  i domaćin ove godine je bila Predškolska ustanova „Naša radost“ iz Bujanovca“, dodao je Tašković.

.

Za današnji susret bilo je predviđeno šest sportskih igrica : prenošenje devojčice, stavljanje pingpong loptice u tablu za jaja,treća je bila štafetno trčanje između čunjeva, zatim ređanje čaša tj.pravljenje kula od čaša, hodanje na štulama i šesta,  koja se svake godine tradicionalno ponavlja,  nadvlačenje konopca.

„Cilj ove sportske manifestacije  je prvenstveno druženje i zbližavanje  dece“, rekao je Tašković.

Učestvovali su  mališani domaćini srednjih grupa svojim ritmičkim igrama.

Pored publike ,   vaspitača i dežurnog lekara bili su prisutni i direktori svih ovih predškolskih ustanova u Pčinjskom okrugu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare