Niš otvara Poljoprivredni fakultet

NIŠ

 

Univerzitet u Nišu uskoro će da bude bogatiji za novi fakultet, Posle 15 godina , za koje vreme se nije otvorila ni jedna visokoškolska ustanova ovog Univerziteta, otvara se novi i to Poljoprivredni  fakultet.  Sedište fakulteta biće u Kruševcu, kazao je rektor Dragan Antić .

Studenti će moći da pohađaju osnovne i master studije na smerovima voćarstvo i vinogradarstvo, ratarstvo i povrtarstvo, kao i stočarstvo.

Dugogodišnja inicijativa za otvaranje ovog fakulteta se sada realizuje prema odluci Vlade republike Srbije , kroz zajedničku aktivnost Univerziteta i grada Kruševca . Zajednički cilj je obrazovanje visokostručnih kadrova potrebnih za razvoj i unapređivanje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji južne i jugoistočne Srbije, kroz sticanje akademskih znanja i veština.

Grad Kruševac je obezbedio prostor i opremu za rad.

Otvaranjem ovog Fakulteta, Kruševac će dobiti prvi državni fakultet, a Univerzitet u Nišu će proširiti broj fakulteta na 14. Naime Univeryitet u Nišu čine 13 fakulteta sa velikim brojem departmana, sa više od 200 studijskih programa na različitim nivoima studija, oko 30.000 studenata i 1.600 akademskog osoblja čini Univerzitet u Nišu. Poslednji novoosnovani Fakultet u Nišu je Fakultet umetnosti, koji je počeo da radi 2003. godine.

“To je još jedan od fakulteta koji nama nedostaje, a počeće sa radom kada se dobije dozvola za rad od resornog Ministarstva, nakon akreditacije studijskih programa, prijema nastavnika i ostalih ljudi koji će biti zaduženi za rad tog fakulteta – kaže rektor Dragan Antić-

Univerritet u Nišu čine 13 fakulteta sa velikim brojem departmana, sa više od 200 studijskih programa na različitim nivoima studija, oko 30.000 studenata i 1.600 akademskog osoblja čini Univerzitet u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare