Regulisana raskrsnica gde su povredjene učenice

NIŠ

U Bulevaru Cara Konstantina, kod broja 6, saobraćaj je konačno regulisan i usporen asfaltnim platformama u oba smera.

Na raskrsnici Nišavske i Bulevara cara  Konstantina postavljene su dve platforme, horizontalna i vertikalna signailzacija, reflektujući markeri, stub sa znakovima sa izmenjivim sadržajima poruke. Uskoro bi trbalo da se postavi semafor.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i član Gradskog veća resorno zadužen za saobraćaj Igor Vojinović  posetili su ovaj deo grada i sa meštanima razgovarali o daljim aktivnostima na podizanju nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na ovom potezu. Uz ovakvu signalizaciju ovaj deo grada postaje zona usporenog saobraćaja, poput zona u blizini škola.

Prema rečima Igora Vojinovića, ovo je samo početak uređenja ove saobraćajnice koja predstavlja višedecenijski problem za generacije osnovaca koji ovde prelaze pešački prelaz na putu do škole. „Ovo smo obećali roditeljima pre nepunih 10 dana, nakon saobraćajne nezgode koja se ovde dogodila. Naravno, ovde nas očekuje i postavljanje semafora a potom i kompletna rekonstrukcija Bulevara Cara Konstantina čime će se i ovaj, problematični deo puta, u potpunosti urediti i postati bezbedniji za pešake, ali i druge učesnike u saobraćaju“, kaže Vojinović.

Pre tri godine je na ovoj raskrsnici poginuo desetogodišnji dečak, a 8.juna je na ovom istom mestu automobile udario I povredio četiri devojčice.  Tada se velika grupa gra]ana okupilo na ulicu I od grada zatražili hitno rešenje problema.

Građani su zadovoljni jer, kako kažu, do sada nisu imali priliku da vide da se obećanja predstavnika grada i ispunjavaju, i to u zadatim rokovima. Oni su zahvalili i gradonačelniku i članu Gradskog veća što su u njihovom naselju i to ne prvi put i istakli da se nadaju da će se dobra komunikacija nastaviti i da će ovi susreti biti redovni, ne samo kada je reč o problemima, nego i zbog lepih stvari.

Uz ovakvu signalizaciju ovaj deo grada postaje zona usporenog saobraćaja, poput zona u blizini škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare