Niš oborio novi rekord, broj zaraženih prešao 1.100

NIŠ

Prema poslednjim podacima Doma zdravlja, u toku jučerašnjeg dana pregledano je 3.817 pacijenata, a ukupno je registrovano 1.139 obolelih što je najviše od početka epidemije.                              

U toku jučerašnjeg dana u neku od 4 kovid ambulante prvi put se javilo 1.459  građana sa simptomima kovida, dok je 2.358 njih obavilo kontrolni pregled.

                             

“U Nišu je urađeno ukupno 2.520 testova i registrovano ukupno 1.139 pozitivnih na kovid 19”, navode iz ove zdravstvene ustanove.

                               Direktor Doma zdravlja u Nišu profesor dr Milorad Jerkan je i ranije već upozorio da je  broj inficiranih  povećan, a zabrinjava i to što se mnogi građani ne jave lekaru na vreme, jer veruju da će bolest proći.  Jerkan je upozorava da nisu sve kliničke slike obolelih od kovida blage i da se situcija komplikuje iz dana u dan.

                              Prema njegovim rečima vakcinacija je jedini spas protiv korone i pozvao građane da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe i druge.

                               Zbog povećanog broja pregleda proširena je kovid ambulatna u centralnom objektu Doma zdravlja, te iz te ustanove apeluju na građane da se jave tamo ukoliko osete bilo kakve simptome, kako ne bi čekali u dugim redovima po hladnom vremenu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare