O problemima građana u njihovoj ulici i na kućnom pragu

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa svojim saradnicima ulice Ljube Nenadovića, Ljube Didića i Vojislava Ilića u kojima je sa građanima razgovarala o njihovim zahtevima i problemima.  Gradonačelnica je rekla da je u ovaj svojevrsni karavan krenula sa svojim saradnicima sa ciljem da se obiđu sva naselja odakle su stigli pozivi sugrađana, i da čuju koji su to realni problemi sa kojima se oni susreću, a istakla je da su putna i komunalna infrastruktura najčešći problemi.                             

„Bilo je dosta zahteva ljudi da se priključe na gasovod ili toplovod. Mi smo tu bili da im kažemo ono što je realno očekivati i što zaista može, i najbitnije, da neka saznanja, koja oni imaju, provere da li je to zaista tako. Mislim da je ovo bio jedan uspešan sastanak, ali sastanak koji verovatno izaziva još mnogo pitanja, jer na njima je sada da međusobno, komšijski, dogovore šta od onoga što im je Grad ponudio mogu da izaberu i da nam se jave”, kazala je Sotirovski.

                            Dodala je da rekonstrukcija  ulice nije moguća dok se susedne zgrade ne završe i ne priključe na komunalnu infrastrukturu.

                             „Razgovarali smo o tome da li gasovod ili toplovod, i koje su prednosti gasovoda, a koje toplovoda. Dali smo i odlične subvencije za priključenje na toplovod. Takođe su tu direktori preduzeća, koji su mogli da čuju šta su problemi i da odmah te probleme reše”, dodala je gradonačelnica Niša.

                          Gde će biti sledeća stanica ovog karavana još uvek nije poznato, ali je, prema rečima gradonačelnice, zahteva građana bilo zaista mnogo.

                         “Zahtevi za susret sa građanima stižu i iz Gabrovaca, Trupala, naselja u Niškoj Banji, naselja Nikola Tesla. Danas smo imali, takođe, jedan svojevrstan prijem građana, ali kroz grupe građana, pošto su bila različita udruženja, sa zanimljivim predlozima, sa zanimljivim zahtevima, i već smo dali nalog da se neke stvari pokrenu, ali, ja stalno ponavljam, ako nemate informaciju ne možete da reagujete kao Grad. Kada se dogovorite sa građanima što je njima najvažnije, možete da krenete u realizaciju”, kazala je Sotirovski.

                         Ovi susreti su ujedno i način da se utvrde prioriteti za koje će biti opredeljena budžetska sredstva.

                            “Mi smo ove godine opredelili i sredstva za izgradnju vodovoda,  sredstva za izgradnju kanalizacije i putne infrastrukture, ali nismo odredili koje će to taksativno ulice biti, već kakave su potrebe, po prioritetima. Sada ćemo određivati prioritete, odnosno šta je to što je najvažnije”, istakla je gradonačelnica.

                          Ona je dodala da će se uskoro sresti i sa upravnicima stambenih zajednica.

                            “Za nekoliko dana imaćemo susret sa svim profesionalnim upravnicima, da čujemo šta upravnici zgrada žele od Grada, odnosno koje su to informacije i njihova saznanja, kao upravnika, od samih stanara, šta je to neophodno. Da li je to uređenje trotoara, uređenje sportskih igrališta unutar blokova, zelenilo, klupe, komunalni mobilijar”, zaključila je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare