Niš: Grad naprednih tehnologija

NIŠ

Grad Niš, u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Niš, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija Ni CAT organizovao je  15. i 16. novembra drugi Forum naprednih tehnologija. Forum je pokazao je da Niš ima sve potencijale da se razvije kao informatički centar Srbije. Koliku važnost on ima za razvoj i napredak grada pokazuje i činjenica da su iza njega stali i grad, univerzitet, privredna komora i privatni sektor. O rezultatima ovog foruma razgovaralo se danas u Gradskoj kući.
nis-napredne-tehnologije-1
Nakon uspešno održanog Drugog foruma naprednih tehnologija, sumiraju se rezultati i počinju pripreme za treći forum,čulo se danas u Gradskoj kući.
nis-napredne-tehnologije-2
Elektronski fakultet, jedan od partnera i organizatora Foruma, u tom procesu ima jednu od najznačajnijih uloga.

„ Ono što je dobro, to je da je konačno da postoji jedna simbioza na nivou grada, što znači da svi imamo jedan veliki san, jednu veliku priču, a to je da Niš postane grad naprednih tehnologija. Iza toga je stao i grad i obrazovne institucije i Regionalna privredna komora i mala i srednja preduzeća kros NiKEt klaster i Nacionalna agencija zapošljavanja, znači svi bitni subjekti u ovom gradu. Ako zajedno idemo u istom pravcu , onda ćemo sigurno doći do našeg konačnog cilja a to je više puta ovde rečeno. Ajde da promenimo onu taablu – Dobro došli u grad naprednih tehnologija“, rekao je Dragan Janković,dekan Elektronskog fakulteta Niš.
nis-darko-bulatovic
Uprava Grada Niša čini sve kako bi oblast naprednih tehnologija u gradu, postala jedna od vodećih.

„Ovde su naši prijatelji, naši saradnici, naši, partneri, lokalna samouprava, Elektronski fakultet, Univerzitet, ovde su svi oni koji su bitni za projekat, nadamo se, koji bi trebalo da počne da živi otpočinjanjem izdvajanja sredstava za Naučno tehnološki park u Nišu , koji bi trebalo da se desi izdvajanjem iz budžeta republike Srbije. I po mom i po sudu svih naših partnera krećemo  u nešto sasvim novo, nešto što će obezbediti da grad Niš bude zaista grad  naprednih tehnologija“, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović

U Nišu je u prethodnoj godini poslovalo 200 firmi koje se bave IT tehnologijom i u  njima ima 3000 zaposlenih. Ulaganjem u ovu oblast ove brojke bi trebalo da budu višestruko

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare