Fond za razvoj poljoprivrede transformiše se u budžetski fond

LESKOVAC

Na  današnjoj, 11. sednici Gradskog veća usvojen je predlog odlike o prestanku važenja Odluke o osnivanju Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca, kao i predlog Odluke o osnivanju budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca.

Zakonom o izmenama izmena Zakona o bužetskom sistemu Fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca ne može više da bude indirektni korisnik budžeta grada.

-Obzirom da Fond za razvoj poljoprivrede nema drugih prihoda, ne postoji više opravdanje za postojanje Fonda kao posebnog pravnog lica, te se ovom odlukom stavlja van snage Odluka o osnivanju, i definiše prestanak rada Fonda. Sva prava i obaveze preuzima grad, a kompletna dokumetacija predaje se nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Leskovca, rekla je predsednica upravnog odbora ovog Fonda Vesna Nikolić, vezano za Odluku o prestanku važenja Odluke o osnivanju Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca.

U cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje i rurarnog razvoja grada Leskovca, neophodno je osnivanje budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca, koji će imati podračun u okviru budžeta grada i finansiraće se iz budžetskih sredstava, donacija, i drugih izvora. Fondom će upravljati i stručne poslove obavljati Gradska uprava grada Leskovca. Progam poslovanja Fonda predlagaće posebna komisija, koju će formirati Skupština grada. Komisija će pratiti i realizovati program o i sačinjavati izveštaj o radu.

Na ovoj sednici doneta je odluka da se od predsednika  Skupštine zatraži da narednu sednicu Skupštine grada Leskovca zakaže za 9. decembar po hitnom postupku, i da se na dnevni red uvrste tačke koje su razmatrane i usvojene na 11. sednici Gradskog veća.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x