Nikola Veličković najbolji na Republičkom takmičenju u hemijskoj tehnologiji

LESKOVAC

Na 24. Republičkom takmičenju iz predmeta Hemijska tehnologija, područje rada hemija, nemetali i grafičarstvo-grupa hemija održanom 9-11. maja 2019. u Subotici ekipa Hemijsko-tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“, jer je Nikola Veličković postao je državni prvak iz predmeta Hemijska tehnologija, a ekipno su bili četvrti. Na takmičenju je učestovavlo 34 učenika iz 17 srednjih škola. Pored Nikole, Hemijsku školu je predstavljala i Jovana Diskić. Učenike je pripremao profesor Miodrag Jovanović.

Nikola Veličković kaže da su same pripreme za takmičenje počele još u oktobru, a kako se bližio dan takmičenja, pripreme su bile ozbiljnije i učestalije.

„Prvo mesto me je zaista iznenadilo. Ja ne razmišljam o samom plasmanu, u principu se trudim da dam sve od sebe, a rezultat će već dođi. Očekivao sam plasman u prvih pet u pojedinačnoj konkurenciji. Prezadovoljan sam, naročito što sam bio prvi i u praktičnom delu i na testu. Nosim povoljne utiske, Subotica je prelep grad, sama organizacija je bila organizacija. Sada idem na zaslužen odmor, a od jeseni, s obzirom da tada krećem u četvrti razred, krećemo sa novim pripremama za takmičenje.“

Profesor Miodrag Jovanović podseća da škola ima tradiciju dobrih rezultata na ovom takmičenju, tako da nije iznenađen dobrim rezultatom.

„Verovao sam da Nikola može da bude najbolji, da kao škola budemo u prvih pet i to se ostvarilo. Inače, ova škola nedri učenike koji upisuju razne fakultete, od onih „srodnih“, kao što su hemija, fizička hemija, tehnologija, farmacija, biohemija, mikrobiologija, ali imamo i učenike koji su upisali medicinu, književnost, čak i glumačku akademiju. Profesori dosta rade sa učenicima i upravo ovo je potvrda toga.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare