Niko se ne javlja da ruši zid ispred prozora OK radija, da li lokalnim vlastima to najviše odgovara?

VRANJE-BEOGRAD

Ni na četvrti poziv za rušenje nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori OK radija nije se prijavila nijedna firma iako je Grad Vranje u poslednjem konkursu povećao sredstva za uklanjanje nelegalne gradnje, rekao je načelnik Gradske uprave Vranje Dušan Aritonović za UNS.

Prema rečima Aritonovića, Grad je uputio Kancelariji za javne nabavke zahtev kojim se traži saglasnost za pokretanje pregovaračkog postupka sa bilo kojom firmom u Srbiji koja je, na osnovu ispitivanja tržišta, sposobna za rušenje neleganih objekata.

„Ni ovog puta nije bilo zainteresovanih ponuđača, tako da ugovor nije zaključen ni sa kim. Nakon sprovođenja navedenih procedura, stvorena je pravna mogućnost za primenu člana 61. stav 7 Zakona o javnim nabavkama za sprovođenje pregovaračkog postupka sa bilo kojom firmom koja je registrovana za obavljanje ove delatnosti, pod uslovom da početne uslove nabavke ne menja“, dodao je Aritonović.

Kancelarije OK radija zazidane su zbog izgradnje ovog nelegalnog objekta, čemu se protivila vlasnica ove medijske kuće Olivera Vladković. Zbog toga su joj početkom juna upućene pretnje, a prostorije OK radija isprskane su farbom.

Dejan Nikolić Kantar je za nasilničko ponašanje osuđen prošlog meseca u Osnovnom sudu u Vranju na 14 meseci zatvora, a za ovo krivično delo osuđeni su i Slaviša Kocić i Bojan Tanasković na po osam meseci zatvora.

Izvor: UNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare