Narodna stranka predlaže referendum povodom francusko-nemačkog predloga za rešavanje pitanja Kosova

LESKOVAC

Narodna stranka u celoj Srbiji organizuje akciju pod nazivom „Stop izdaji i NE francusko-nemačkom sporazumu. Članovi leskovačkog odbora ove stranke razgovarali su sa građanima Leskovca i delili propagandni materijal u kome su pojašnjavali šta piše u tom sporazumu. Dragan Stošić, predsednik GrO NS, kaže da je poslanička grupa Narodne stranke u parlamentu Srbije podnela inicijativu da se organizuje još jedna sednica na temu ovih pregovora.

„Ako pročitamo ono što je izašlo u javnost i vidimo da tu piše da Srbija neće da se protivi članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, da će Srbija da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet i priznati dokumenta, državne simbole i pasoš Kosova, jasno je da je to izdaja. Mi se zalažemo da se po ovom pitanju raspiše referendum, jer ne može da o svemu odlučuje jedan čovek. Verujemo da vlast neće raspisati referendum, a ako tako bude, onda ćemo krenuti u akciju skupljanja potpisa za skupljanje 100.000 potpisa za pokretanje pitanja o referendumu. Očekujem da će se oko tog pitanja napraviti jedan široki blok stranaka i građana Srbije.

Cvetanović da smeni načelnike i šefa komunalne inspekcije

Stošić je istakao i jedan lokalni problem, koji duže vreme imaju stanovnici južnog dela Leskovca.

„Stalno imamo paljenje guma i kablova, što dodatno zagađuje vazduh. Gradonačelnik kaže da sa time ne može da se izbori. Mi imamo rešenje za to, predlažemo mu da pokrene inicijativu za smenu njegovih načelnika i šefova komunalnih inspekcija. Njima su draže fotelje od zdravlja Leskovčana i sigurno će naći vinovnike ovih događaja.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Referendum da
Referendum da
1 godina pre

Ja sam za referendum