U Vranju se održava takmičenje domova učenika jugoistočne Srbije

VRANJE

U Sportskoj hali u Vranju danas je otvoreno 26. Regionalna Domijada, sportsko takmičenje omladine Domova učenika regiona jugoistočne Srbije. 

Domaćin ovog sportskog događaja je Dom učenika srednjih škola iz Vranja. Učestvuje 408 takmičara iz 14 domova učenika. 

Manifestacijuju je otvorio gradski većnik za omladinu i sport Nenad Đorđević koji je rekao da su ovakvi događaji važni za decu, za sport i razvijanje kvalitetnih navika.  

„Drago nam je da se danas ovde okupilo 14 predstavnika  gradova i opština i da je Grad Vranje prepoznat kao dobar domaćin i da nam je ukazano poverenje“. 

Direktorka Doma Maja Đorđević je pozdravila učesnike i izrazila veliko zadovoljstvo što je Vranje okupilo ovako veliki broj učenika. 

Nakon svečanog otvaranja usledila su takmičenja po disciplinama. U Sportskoj hali dečaci su se nadmetali u malom fudbalu, dok su se dečaci i devojčice takmičili u košarci i stonom tenisu. 

U Medicinskoj školi „Dr Izabel Emsli Haton“ učenici i učenice su se takmičili u odbojci, dok su se u Ekonomsko – trgovinskoj školi devojčice nadmetale u malom fudbalu.  

Takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji u streljaštvu odvijalo se u Streljačkom klubu, a takmičenje u šahu, gde su učestvovali  dečaci i devojčice, održano je u Domu učenika u Vranju.(kraj) ZS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare