NALED: Boravak na Tajvanu plaćen iz te zemlje

LESKOVAC
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović boravio je šest dana na Tajvanu u studijskoj poseti koju je organizovala Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoja (NALED), rečeno je JUGpressu u ovoj organizaciji.

Cilj studijske posete Tajvanu bilo je jačanje trgovinske i ekonomske saradnje, razmene znanja i najboljih praksi u primeni IT rešenja za dobru upravu i brzi lokalni razvoj, navode iz NALED-a.

Delegaciju su činili izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i predstavnici rukovodećih tela NALED-a iz redova lokalnih samouprava – gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Gde je gradonačelnik Leskovca?

” Delegacija je tokom šest dana trajanja studijske posete imala priliku da se upozna sa kolegama iz najvećih gradova na ostrvu – Tajpeja kao glavnog grada i Kaosijunga, grada-luke na jugu. Takođe se upoznala sa radom i dostignućima Instituta za istraživanja u oblasti industrijskih tehnologija, Čijao Tung nacionalnog univerziteta, Tajpej računarske asocijacije, Saveta Tajvana za razvoj spoljne trgovine, Saveta za nacionalni razvoj i Instituta za informacionu industriju.

Poseta je obuhvatila i sastanke sa predstavnicima biznis parka u kojem posluju velike tajvanske kompanije kao što su Asus i Acer, posetu iPass korporaciji, odeljenju za međunarodnu saradnju Ministarstva za ekonomske poslove, sastala se s predstavnicima Fonda za međunarodnu saradnju i razvoj i upoznala sa turističkom i kulturnom ponudom ostrva”, rečeno nam je u NALED-u.

U NALED-u navode da je troškove avio i lokalnog prevoza, smeštaja, hrane i organizacije sastanaka snosila tajvanska strana. “Nemamo informaciju o visini troškova. Jedini izdatak učesnika delegacije bili su troškovi vize koji su iznosili 46 evra”navodi se u odgovoru NALED-a na pitanje JUGpressa ko ej finasirao to putovanje i koliki su bili troškovi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare