Naknadna pamet ministra prosvete: Nije bilo “Divljanja” u Jablaničkom(Pčinjskom?) okrugu i na KIM

BEOGRAD

IAKO je pre dva dana ministar prosvete Mladen Šarčević rekao kako je bilo “divljanja” u Jablaničkom okrugu i na Kosovu i Metohiji, misleći na propuste u organizaciji male mature, za “Novosti” je izjavio da su novi rezultati analize pokazali da ozbiljnih nepravilnosti ipak nije bilo. Tako neće biti ni smene direktora škola i načelnika školskih uprava.

– Prva analiza koju sam dobio od stručnih službi pokazala je velika odstupanja u rezultatima, u odnosu na republički prosek – kaže ministar Šarčević za “Novosti”. – Danas sam, međutim, dobio nove, preciznije rezultate i oni pokazuju drugačije stanje stvari. Ipak su i ti okruzi ove godine radili pošteno. Prethodno sam izjavio drugačije, jer sam raspolagao takvim podacima, “vadi se” Šarčevvić koji nije objansio svoje nepoznavanje teritorijalne nadležnosti školskih uprava .

Šarčević sada kaže i da očekuje još jednu analizu, kojom će se uporediti rezultati završnog ispita prema načinu na koji je organizovan nadzor – dežurni nastavnici i supervizori. Kontrolisaće se kakav je rezultat dao pilot-projekat u 28 škola, u kojima su dežurali samo zaposleni iz tih škola, u odnosu na sve ostale osmoletke, u koje su dežurni nastavnici i supervizori dolazili iz drugih škola.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
sally
sally
5 godine pre

Zaista bih volela da mi neko objasni, statističari možda, koliko je relevantan uzorak od 28 škola naspram orijentaciono 1800 i kakve validne rezultate dobijamo…