Najveća pljeskavica od 63 kilograma roštilj mesa

LESKOVAC

Predrag Lazarević, vlasnik restorana „Koliba“, sa svojom ekipom napravio je  večeras pljeskavicu od 63 kilograma roštilj mesa, prečnika 169 santimetara i širine 2,5 sentimetara, čime je oboren sinoćašni rekord, ali i svi dosadašnji. Pored Bojana, ekipu su činili Ljibiša Đorđević i Bojan Živković.

Vlasnik restorana „Koliba“ Predrag Lazarević prvi put učestvuje na takmičenju u pravljenju najveće pljeskavice.

„Na Roštiljijadi imamo svoj štand već 18 godina, ali smo ove godine po prvi put pokušali, i uspeli, da napravimo pljeskavicu od 63 kilograma. Drago mi je da je ekipa koju sam okupio odradila ovaj posao, krenulo nam je za rukom i postgli smo uspeh. Naravno da ćemo i sledeće godine uspeti da oborimo i ovaj rekord“, kaže Predrag.

Najveca pljeskavica 2016 6 Najveca pljeskavica 2016 5 Najveca pljeskavica 2016 3 Najveca pljeskavica 2016 2

Ljubiša Đorđević bio je pobednik 2009, kada je pljeskavica bila 49 kilograma. Kao roštilj mastor radio je u Sloveniji, Hrvatskoj, ali kaže da je ovo najteži posao koji je do sada obavljao. Kako bi se napravila pljeskavica od 63 kilograma trebalo je mnogo veštine, ali i snage.

Najveca pljeskavica 2016 1

Ljibiša smatra da sa svojom ekipom može napraviti pljeskavicu i do 90 kilograma težine.

Veliku pomoć Predragu i Ljubiši pružio je Bojan Živković, koji je na kraju podelio pljeskavicu okupljenim građanima, pretežno deci.

On kaže da je bilo teško, ali da je najbitnija volja za uspehom. Njemu je ovo prvo učestvovanje na ovoj manifestaciji, ali se nada da će se takmičiti  i naredne godine.

Predsednik žirija Rodoljub Čučulović, sa titulom Internacionalnog viteza kulinarstva jugoistočne Evrope, podelio je medalje učesnicima i pobednicima ovogodišnjeg takmičenja u pravljenju najveće pljeskavice, u okviru ovogodišnje, 27. Roštiljijade.

Najveca pljeskavica 2016 Najveca pljeskavica 2016 7

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nije hamburger nego pljeskavica!? Nije šija nego vrat!
Nije hamburger nego pljeskavica!? Nije šija nego vrat!
7 godine pre

Aktuelni GINISOV SVETSKI REKORD u kategoriji “Pljeskavica od goveđeg mesa” je 2,74 tone (dve hiljade sedamsto četrdeset kilograma), a u prečniku 7,32 metra. 😆

http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/largest-hamburger-patty

Djurica
Djurica
7 godine pre

Naš roštilj se drugačije pravi, nije to goveđeina 😀