Najboljim djacima, studentima i sportistima komleti karata za filmske susrete

NIŠ

U Gradskoj kući u Nišu danas je 103 učenika I omladinaca koji su svojim rezultatima I nagradama na takmičenjima proneli ime grada Niša  na internacionalnim takmičenjima dobilo po komplet karata za Filmske susrete.  Njima su karte uručili  članovi Gradskog veća Jelena Mitrovski, Branislav Kačar i Bojan . Ova mladost Niša su  najuspešnijii učenici, studenti i sportisti, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima, kao i pobednici takmičenja Srbija u ritmu Evrope, i članovi Akademskog pozorišta SKC-a.

 

„Ova praksa je uvedena prošle godine jer i na ovaj način Grad Niš želi da ukaže poštovanje, čast i priznanje mladima-deci i mladim ljudima koji su dostojno reprezentovali svoje škole, fakultete, klubove, roditelje, sebe i svoj grad-grad Niš. Na ovaj način još jednom skrećemo pažnju, ovim skromnim darom, da je naša obaveza da u svakom pogledu vodimo računa o onima koji su budući pokretači i nosioci razvoja ovog dela Srbije, a to ste vi, ne samo kroz stvaranje uslova de se u Nišu nesmetano razvijate i unapređujete svoja znanja i veštine“, rekla je Jelena Mitrovski.

Bojan Krstić, član gradskog veća zadužen za obrazovanje  poručio je: “vi ste svojim ponašanjem, uloženim trudom i energijom, uspesima koje postižete, i nagradama, zaslužili da vam se i na ovaj način zahvalimo. Želim vam puno uspeha u daljem radu. Ne sumnjam da ćete i dalje biti vredni i marljivi i unapređivati i nadograđivati talenat koji imate“.

“ Ovo je već drugi put da dobijamo komplete karata za Filmske susrete I to počinje da biva tradicija, započeta od kada je novo rukovodstvo na vlasto,  što je veoma lepo. Iako je to skroman poklon on je poodstreh za sve mlade da nastavre u istom ritmu da rade I postižu rezultate. Nadamo se da će gradska uprava zadržati ovu tradiciju I da će ona da živi još dugo “, rekao je Milan Stojković, član Univerzitetske odbojkaške ekipe Niš,  prilikom podele karata u Gradskoj kući koji je na Univerzitetskom prvenstvu koji je održan u Poljskoj 22. Juna osvojili bronzanu medalju . Ovo je četvrta medalsa koji siu ovi mladi sportisti doneli u Niš .

Ova svojevrsna pažnja obradovala je dobitnike karata jer, kako kažu , žele da upoznaju slumce a ovo je idealna prilika za to.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare