Nagrade na konkursu ,,Bezbedan sam učesnik u saobraćaju“

VRANJE

Nagrade najboljim autorima na likovnom konkursu ,,Bezbedan sam učesnik u saobraćaju“ je uručio predsednik Skupštine grada Vranja, dr Dejan Tričković.

Na konkursu su učestvovali deca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda. Pristiglo je ukupno 78 radova.

Čestitajući im na osvojenim nagradama predsednik Skupštine govorio je o realizovanim aktivnostima lokalne samouprave u prethodnom periodu u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

,,Preventivno delovanje je primarni cilj Saveta za bezbednost saobraćaja u Vranju, ali je u tome vrlo važan i sistematičan rad na saobraćajnom edukovanju mališana, u koji će biti uključeni i roditelji i prosvetna lica, koja neposredno utiču na obrazovanje dece. Osim što im treba dati lični primer poštovanja saobraćajnih propisa, vrlo je važno i da im ukažemo na značaj kontinuiranog i interaktivnog učenja o pravilima u saobraćaju. Zato u ime Saveta i lokalne samouprave posebno apelujem na sve roditelje i lica koja se bave obrazovno-vaspitnim radom, da u ovakvim aktivnostima više podstiču rad i učešće dece. Nadam se da ćemo na narednim konkursima i takmičenjima imati mnogo primera, kao što je odeljenje 3/1 OŠ „Radoje Domanović“, iz kojeg su svi učenici učestvovali na konkursu“, rekao je Tričković.

Pobednicima su uručene nagrade i to bicikle za osvojena prva mesta. Jedna od dobitnica dvotočkaša Jovana Milovanović, učenica drugog razreda OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“, svoj bicikl poklonila je drugu i tako načinila jedan humani gest.

Za osvojena druga i treća mesta dobitnicima su uručene kacige i svetla.

Konkurs su organizovali Savet za bezbednost saobraćaja grada, Tehnička škola i Škola animiranog filma. Ove dve škole dobile su zahvalnice za poseban doprinos u realizaciji konkursa

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x