ŠAF u Rusiji

VRANJE

Škola animiranog filma, koja u Vranju uspešno radi više od tri decenije, svojim radovima poznata je i priznata ne samo u Srbiji već i van granica zemlje.

Ova jedinstvena ustanova koja okuplja decu koja su željna ne samo druženja već i znanja već dve godine je učesnik međunarodnog projekta ,,Muljt Most“. Projekat organizuje državna institucija kulture Novosibirskog regiona uz podršku Ministarstva kulture iz ove oblasti.

Nastao kao potreba da se kulture Rusije i Srbije približe generacijama dece i mladih u ovim državama.

Tako su deca iz Srbije radila animirane filmove na temu ruskih bajki i muzike, a deca iz Rusije na temu srpske kulturne baštine.

Predstavnice vranjske Škole animiranog filma, Nela Ćurčija i Snežana Trajković, su prve nedelje juna boravile u Novosibirsku gde je prezentovan ovogodišnji program animiranih filmova.

Održani su brojni sastanci sa kolegama iz Rusije koji se takođe bave decom i mladima, napravljeni planovi za naredne projekte, a priređene su i master klas radionice sa učesnicima iz Novosibirska.

Jednu od radionica vodile su gošće iz Vranja i tada je nastao animirani film o gradu Novosibirsku koji je prikazan na ceremoniji zatvaranja.

ŠAF je još jednom potvrdio da je odavno prevazišao lokalne i nacionalne okvire. Boravkom u Rusiji je pokazao da je i na internacionalnom planu veoma priznata i poznata institucija koja se u sferi animiranog filma kvalitetno i kontinuirano bavi decom i mladima

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare