Nacionalna služba za zapošljavanje dala Leskovcu zahvalnicu za izuzetan doprinos u zapošljavanju

LESKOVAC
Gradu Leskovcu je danas pripala zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2023. godini na nivou lokalnih samouprava na obeležavanju Dana Nacionalne službe za zapošljavanje i obeležavanju 102 godine postojanja i razvoja institucije. Zahvalnicu je u Beogradu danas preuzeo predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović.

„Najvažniji zadatak lokalne samouprave nakon našeg preuzimanja odgovornosti za rukovođenje gradom ticao se otvaranja novih radnih i smanjenja nezaposlenosti. Na kraju 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 22.812 ljudi, dok se danas, zaključno sa novembrom 2023. na evidenciji nalaze 11.664 osobe. To je umanjenje od 11.148 osoba. Toliko naših sugrađana pronašlo posao za vreme naše odgovornosti, više od 1000 osoba na godišnjem nivou. Samo u jednoj godini zaposlilo se 2046 lica, i stopa zaposlenosti iznosila je 5,6% što je duplo više od republičkog proseka”, rekao je Cvetanović.

“Smanjenju nezaposlenosti doprineli smo i kroz finansiranje mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Tokom prethodnih deset godina ovim planom podržano je 1408 osoba sa izdvajanjem od preko 218 miliona dinara, dok se u narednoj godini planira još 30 miliona dinara za ovu namenu”, rekao je Cvetanović.

Svečanosti je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, kao i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. (kraj)SG/MN

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
5 meseca pre

A Turci pobegoše pobegoše i to sve uz Meskovo prikrivanje da nebi pokazali da su nesposobni.Naslednici bivšeg sistema ratni huškači a i demokrate kada treba da se nešto i neko odradi ili otme i stavi sebi u funkciju ili ti džep.Marke taksene da nisu političari nebi imali ni za ‘leba kao što i nisu dok nisu ušli u politiku politiku koja radi samo za njih s protiv države i naroda ali šta narod zna narod sitan glup i potkupljiv.Puna Srbija sitnih duša.

požarni
požarni
5 meseca pre

Hahahaha ja tebi ti meni… Naj lik, naj ptica, naj dvorište, naj…. Ma nema greške, sve naj… Alo bre…