Na sednici Skupštine grada duplo više tačaka nego što je predviđeno

VRANJE

Sednica Skupštine grada Vranja počela je verifikacijom odborničkog mandata Neli Vučić iz SNS, koja je  položila zakletvu i postala odbornik umesto Nenada Antića iz iste stranke. On je na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta izabran za zamenika gradonačelnika.

Odbornici su bez većih diskusija doneli Odluku o izmeni Statuta  grada Vranja, koje su u skladu sa zakonskim rešenjima, a tiču se odbrane. O tome je govorio gradonačelnik, dr Slobodan Milenković koji je nakon toga podneo i Izveštaj o svom radu u 2016. godini.

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta bile su i izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjske Banje i „Zone 3“ u Vranju, koje su usvojene, kao i odluke o izradi plana detaljne regulacije u naseljima Gornji Asambair 1 i 2, Suvi Dol i između ulica Bore Stankovića, Đure Jakšića i Vlasinske.

Odbornici su većinom glasova doneli i Odluku o postavljanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera i utvrđivanju doprinosa i naknada za uređivanje građevinskog zemljišta za objekte u postupku legalizacije. Usvojili su i Odluku o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Vranja.

Na sednici je razmatrano duplo više pitanja nego što je prvobitno predviđeno dnevnim redom, zbog čega je opozicija imala primedbe. One su se odnosile na obiman materijal od preko 80 stranica i zbog činjenice da su ga dobili uoči sednice.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare