Obeležena godišnjica pogibije vojnika u Reljanu

PREŠEVO
U Reljanu selu nadomak Preševa obeležena je godišnjica pogibije sedam vojnika i starešina, pripadnika 78. motorizovane brigade, koji su nastradali 1999. godine u NATO bombardovanju.

Tog aprila vazdušni napadi su trajali šest sati, a bombe su pogodile šator u kome su poginuli major Ljubisav Stojanović, kapetan Dragan Lukić, stariji vodnik Željko Alar, desetar Dimče Stamenov i vojnici Slobodan Mirković, Aleksandar Popović i Ninoslav Milenkov.


Jedini preživeli je Nenad Lazić iz Neradovca kod Vranja, koji svake godine dolazi u Reljan da bi odao počast poginulim kolegama.


„Posle prve rakete čuo sam glasove. Bilo je još živih, nisam bio samo ja. Čuli su se jauci, pokušao sam da se izvučem i pomognem nekome. Ali vrlo brzo pala je druga raketa i više nisam čuo nijedan glas, kaže Lazić.

Pored članova porodica stradalih, kraj spomen obeležja, vence i cveće su položili gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković, narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, delegacije Vojske Srbije, policije, BIA, SUBNOR, Udruženja potomaka ratnika do 1918. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare