Na sednici Skupštine četiri sata o zapisniku i uz povišene tonove

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Današnje zasedanje gradske Skupštine, u prva dva sata, odvijalo se pod tenzijom i stalno na ivici incidenta, jer se verbalni sukob šefa odborničke grupe Srpske radikalne stranke, Tomislava Ljubenovića s jedne, i odbornika opozicione stranke ”Za Leskovac zajedno”, Nebojše Cakića i Nenada Zdravkovića, pretio da pretvori, a po tvrdnji poslednje dvojice, i pretvorio u fizički.

Podnoseći primedbe na zapisnik sa prethodne sednice, Cakić je, izmedju ostalog komentarisao odluku direktora JP ”Dom”, kadra Srpske radikalne stranke, da se Gradskom odboru ove partije prostorije izdaju bez naknade, te da je došao do podatka kako je, od strane istog preduzeća, radikalima oprošten dug na ime kirije od preko 4oo.ooo dinara.  Reagovao je Tomislav Ljubenović, nazivajući Cakića manipulatorom činjenicama, dodavši kako nijedna stranka u Leskovcu ne plaća zakup gradu, te da je to odluka predhodne garniture na vlasti.

”Vi ste oštetili budžet grada za 40 prosečnih plata, a to su pare gradjana, pa tražim da se protiv direktora ”Doma”, koji vam je taj dug oprostio, podnese prijava za zloupotrebu službenog položaja”, poručio je odbornik Nebojša Cakić, nazvavši Ljubenovića poslanikom-milionerom.

”On se, u protekle dve godine, našao na vrhu liste najplaćenijih poslanika, to jest onih koji su iz državne kase, uzeli najviše novca, pojasnio je Cakić”, pozivajući Ljubenovića da od novca koji je uzeo na ime dnevnica, putnih troškova i ostalih naknada, izdvoji  400 hiljada i plati dug.

Po sistemu, replika na repliku, za govornicom su se dvojica pomenutih odbornika smenjivali više od pola sata, a na trenutke im se pridruživao Nenad Zdravković, sa sličnim opštužbama na račun šefa odborničke gurpe radikala.

Predsednik Skupštine Aleksandar Djurović, u jednom momentu, potpuno je izgubio kontrolu nad sednicom, pa je bio prinudjen da isključuje mikrofon, izriče opomene i sukobljava se sa trojicom odbornika.

U jednom trenutku, Cakić je od predsedavajućeg zatražio prekid sednice i hitan sastanak šefova odborničkih grupa, optužujući Ljubenovića da ga je, po povratku na mesto, uštinuo, što se smatra fizičkim napadom.

U zahtevu su mu se pridružile opozicione kolege, ali se skupštinska većina na glasanju izjasnila drugačije, pa se sve završilo na ovom incidentu.

Raspravapo primedbama na zapisnik, povredu poslovnika i obrazlaganju predloga za dopunu dnevnog reda, trajala je puna četiri sata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare