NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U VRANJU UČESTUJE 255 LESKOVAČKIH SPORTISTA

LESKOVAC

 

Olipijski plamen, koji putuje gradovima Srbije povodom održavanja desetih sportskih Olimpijskih igara učenika Srbije, svečano je dočekan prošlog petka u Leskovcu na trgu ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Cilj Olimpijskih igrada za učenike je promocija školskog i dečjeg sporta, promocija fizičke aktivnosti i slanje poruke da je najvažnija časna pobeda i fer plej.

Predsednik organicaionog odbora Olimpijskog plamena Jovica Marjanović rekao je da grad Leskovac ima svoje šampione jer ne postoji ni jedan sport u gradu koji nije imao prvaka Srbije u školskom sportu. Na desetim Olimpijskim igrama, koje će biti održane u Vranju početkom maja, iz Leskovaca i Jablaničkog okruga učesvovaće 255 sportista iz svih sportova, pojedninačkih i ekipnih. Marjanović je takmičarima iz našeg grada i okuga poželeo puno uspeha u Vranju, kao i to da se „ne vraćaju bez medalja“.

Desete jubilarne Olimpijske igre učenika Srbije predstavljaju najveći sportski događaj u 2016. godini u Republici Srbiji. U Vranju, kao gradu domaćinu, ove godine će se 7.000 učesnika sedam dana takmičiti na više od 20 terena.

-Tradicija je da Olimpijskim igrama prethodi put olimpijskog plamena, koji ima višestruko značenje – promoviše školski, dečji sport, ističe sportska postignuća najuspešnijih učenika i škola, promoviše olimpijska načela, podstiče fizičku aktivnost, sportsku borbu i fe plej. Od 2004. godine školski olimpijski plamen putuje širom Srbije, tako što svoj put počinje iz grada domaćina prethodnih igara i obilazi centre okruga Srbije. Danas dočekujemo olimpiijski plamen na putu do Vranja, rekao je Cvetanović, i poželeo učesnicima Olimpijskih igara za učenike što bolje rezultate.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare