LED SIJALICE I U DOMU ZDRAVLJA

 

LESKOVAC

 

Dom zdravlja u Leskovcu je početkom ove godine uložio 4,8 miliona dinara u postavljenje led rasvete u ovoj ustanovi u kojoj je zamenjeno 95% sijalica.

 

Gradonačelink Leskovca Goran Cvetanović je danas, tokom obilaska Doma zdravlja,  istakao da se na taj  način drastično smanjuju računi za električnu energiju, jer se, kako je sam rekao, ostvaruje uštede struje od čak 314% po sijalici.

„Sijalice imaju tri godine garancije, pa će investicija u ovakvo osvetlenje višestruko da se isplati. Iz istih razloga grad je krenuo sa zamenom postojećih sijalica na više lokacija. Po informacijama koje imam račun za električnu energiju, kad je u pitanju osvetlenje, je za 600.000 dinara manji nego što je bi ranije.“

Trenutno je u toku saniranje javnog osvetlenja u ulici 28. marta.

Leskovac Dom zdravlja Led sijalice

Ugovorena vrednost radova je 1,2 miliona dinara, a ugovorom je predviđena ugradnja 27 novih led svetiljki. Izvođač radova je firma „Luks“ iz Leskovca, a investitor Direkcija za urbanizam i izgradnju. U narednih desetak dana krenuće slični radovi i u ulici Južnomoravskih brigada i Mlinskoj. Planirana je i izgradnja osvetlenja sportskih terena u naselju Solidarnost, kao i u selu Mrštanu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Popara
Popara
4 godine pre

Interesantno, kompanija iz Kanade je nudila nekim gradovima takoreci besplatne LED sijalice, i u nekim slucajevima, nudjena je i besplatna struja koje njihove LED sijalice potrose za 10 godina – odbijeno – iz kog razloga, mozemo zamisliti. U jednom slucaju, odbijena je ponuda i da se fabrika istih LED sijalica otvori sa odvaranjem oko 2000 radnih mesta – takodje odbijeno, moze se samo zamisliti zasto.