Na konferenciji za novinare Narodne stranke samo dva novinara, razlog tema ili. . .

LESKOVAC

Leskovački odbor Narodne stranke predstavio je novoformirani Forum žena. Za predsednicu je izabrana Dragoslava Spasić, potpredsednica će biti Katarina Ernjaković, dok će predsedništvo činiti Dragana Antanasijević, Tanja Bošković, Zorica Micić, Ivana Dimitrijević i Aleksandra Pavlović.

„Ovo je bila druga skupština Foruma žena Narodne stranke i sada nam predstoje dalje aktivnosti. Među ti aktivnostima je borba za ostvarenje rodne ravnopravnosti, jer se na taj način postiže brži razvoj celokupnog društva i bolji kvalitet za sve. U našoj programskoj dekleraciji se vodi računa o mnogim pitanjima koji se tiču žena, kao što politička participacija žena, dobro zdravlje žena, pristup pravdi, bezbednosti i sprečavanju nasilja nad ženama, smanjenje siromaštva i nejednakosti, zapošljavanje i ekonoomsko osnaživanje žena, žensko preduzetništvo, sindikalno organizovanje, položaj žena u ruralnom području, obrazovanje… Mislim da žene i dalje imaju probleme, iako su se kroz istoriju stekle neke „privilegije“, ali svi moramo da damo doprinos da neke buduće generacije dobiju ono što zaslužuju.“

Konferenciji za medije u Narodnoj stranci su prisustvovala samo dva novinara, što do sada nije bio slučaj, jer je uvek bilo više medijskih poslenika. Spasićeva kaže da je očekivala više ekipa i da je obično tako, ali da se ovo dešava posle tužbi određenim medijima koji su prenosili stavove izrečene na konfernciji za medije u Narodnoj stranci.

„Možda nisu došli što nisu znali šta je tema, jer pretpostavljam da je Forum žena tema koja im ne bi smetala u radu. Mislim da je sloboda svima nama ograničena i da svi moramo da radimo kako nekom odgovara, što nikako nije u redu, pogotovo u 21. veku. Verujem da su svi ljudi koji su sda u opoziciji jedni od najhrabrijih, pogotovo što se trude da ukažu na probleme kojih je svakim danom sve više i više i verujem da ćemo se izboriti protiv toga.“

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Samo se vi druzite
Samo se vi druzite
1 godina pre

Jednostavno je, vi ste vanparlamentarna stranka. To sto imate visoko misljenje o sebi ne znaci da cete preci cenzus. Otreznjenje ce za vas biti bolno.

Lele kad vi drusnete
Lele kad vi drusnete
1 godina pre

Lele, a tek za tebe i tvoje kakvo ċe biti otrežnjenje.
Pusti ljude, mora da postoji kakva-takva opozicija, mada bi ti viśe voleo da vi pravite “opoziciju”, al neċe moooċiii.

Miloš Jovanović
Miloš Jovanović
1 godina pre

Bravo. 🙂