SNS: Stefanović podneo ostavku, Šapić potpredsednik

BEOGRAD

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da na današnjoj sednici Glavnog odbora te partije nije bilo nikakvog “lova na veštice”, niti se neko uplašio da razgovara o bilo čijoj odgovornosti.

On je na konferenciji za novinare posle sednice Glavnog odbora rekao da nije raspravljano o bilo kakvim ostavkama ili smenama u izvršnoj vlasti, ne samo ministra odbrane Nebojše Stefanovića na funkciju predsednika beogradskog gradskog, nego ni o bilo čijoj drugoj.

O ostavkama se ne raspravlja, ostavka je lični čin i ona je prihvaćena. Nije se ulazilo u motive i razloge bilo čije ostavke, istakao je Vučević, uz objašnjenje da je na sednici samo konstatovano da je Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora, najvećeg u Srbiji.

On je napomenuo da SNS, za razliku od drugih partija, otvoreno priča o unutrašnjim problemima i manjkavostima.

Mi ćemo da kažemo ako neko nije dobro radio, da vidimo kako i šta treba da promenimo. Postoje procedure, stranački organi i postupci koji definišu stranačku fizionomiju. Nije se dizala temperatura, sve je prirodno i donekle očekivano, zaključio je Vučević.

Novoimenovani potpredsednik SNS Aleksandar Šapić, čiji se Srpski patriotski savez “utopio” u tu partiju, rekao je da je svestan odgovornosti i obaveze koju nosi tako odgovorna funkcija u “jednoj tako velikoj organizaciji koja ima ogromnu odgovornost za vođenje naše zemlje i društva”.

Trudiću se da učinim koliko budem mogao da SNS bude bolja mojim i našim ulaskom, a verujem da će i sama organizacija učiniti da i ja budem bolji. Mislim da je SNS organizacija koja je shvatila da ona postoji zbog Srbije, a ne Srbija  zbog nje, i to ne sme nikad da se zaboravi, konstatovao je Šapić.

On je naglasio da SNS postoji 13 godina i da danas sigurno nije ista kao u vreme kad je formirana, jer se “svakako stalno menjala”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare