Mustafa: Krajnje vreme da Priština prihvati zahteve Albanaca

BUJANOVAC

Ja mislim da je krajnje vreme da Priština prihvati zahtev Albanaca u Preševskoj dolini, da se oni zalažu i angažuju za prava i politički status Albanaca na ovim prostorima, u onom nivou ili recipročnom političkim statusu Srba na severu Kosova , rekao je predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, odgovrajući na pitanje novinara JUGpressa da li će Priština ovoga puta prihvatiti zahtev Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medvedje da se preko njih uključe u pregovore u Briselu, budući da na njihove ranije zahteve najviši predstavnici Kosova nisu odgovarali.

 

.Na pitanje šta konkretno znači danas usvcojena Politička dekleracija,  sem politčke volje Albanaca iz ove tri opštine, Mustafa je odgovorio da se ona “apsoluutno zasniva na brojnim dokumentima koje je usvojila ova skupština albanskih orbornika Preševske doline od 2006. godine, zasniva se na Referendumu Albanaca , još više na oružanom sukobu, ratu koji je vodila bivša Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe. Sve ovo je kapital Albanaca Preševske doline da danas, kada se približava završetak pregovora Prištine i Beograda”, rekao je Mustafa.

On je dodao da “Albanci iz Preševske doline zahtevaju da dobiju veći politikčki status i to u poredjenju sa političkim statusom Srba na severu Kosova”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare