Mustafa: Da je Marić Albanac odavno bi bio smenjen

PRIŠTINA

 

Premijer Kosova Isa Mustafa  rekao je  da je ministra za lokalnu samoupravu Ljubomira Marića  smenio zato što je konstantno davao izjave u suprotnosti sa činjenicom da je član Vlade Kosova.

Mustafa je rekoa za portal  Ekonomia Online da bi  Marić  odavno bio smenjen da je Albanac.

“Kažem javno danas,  da je on bio neki albanski ministar, več odavno ne bi bio ministar”, rekao je Mustafa.

“Ali pošto smo u situaciji u kojoj imamo volju i  velikodušniji smo u pogledu prostora za integraciju srpske zajednice, s obzirom i na okolnosti u kojima se nalazimo, pokušao sam nekoliko puta da razgovaram sa njim i dam primedbe da mora da poštuje zakon i Ustav Kosova “, dodao je Mustafa.
“Mislim da je već duže vreme ministar Marić i delovao, i davao izjave koje su bile u suprotnosti sa činjenicom da je člana Vlade Republike Kosova . Rekli smo mu da sve može da kaže na sastanku Vlade, kao njen član, ali da ne može da radi ovde i da ide u Beograd da da izjave koje su protiv državnog i pravnog subjektiviteta Kosova “, rekao je Mustafa.

Premijer je rekao da mu je drago što je i Srpska lista zaključila da Marić nije radio svoj posao kao ministar.

“Oni su zainteresovani da njihovi ministri rade da bi srpska zajednica profitirala” rekao je Mustafa koji smatra da je “urađeno  dobro rešenje sa novom ministarkom Mirjanom Jevtić”.

On  upozorava poslanike Srpske liste,  koji se suprotstavljaju institucijama Kosova u svojim izjavama,  da ih neće dugo trpeti.

“Niko nema pravo da prima platu od države Kosovo, a da ne radi posao za šta dobija platu”, rekao je Mustafa koji je nazvao “neprihvatljivim”  i izjave koje dolaze od  beogradskih zvaničnika, koji otvoreno kažu da srpski ministri u Vladi Kosova odgovoraju Beogradu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

“Bilo je i izjava zvaničnika u Beogradu a koje potpuno neprihvatljive i za koje Evropska unija treba da utvrdi kako je moguće da jedan (Marko) Đurić, kao predstavnik Srbije,  kaže da oni(predstavnici Srpske liste)  ne  mogu da odgovaraju nama”.

“Oni treba da znaju da su predstavnici Kosova i nisu predstavnici politike Beograda. Ovim oni žele destabilizaciju i da ljude drže taoce. To nećemo dozvoliti”, zaključio je  Mustafa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare